Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

«Για το λόγο αυτό αποφεύγει το ντιμπέιτ ο πρωθυπουργός»



Παναγιώτης Βασιλάκης


Ιδιαίτερη σημασία στην επιστολή του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στην εκπρόσωπο του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αφού θεωρούν ότι πίσω από το σκεπτικό της επιστολής κρύβεται ένα νέο μνημόνιο και άρα νέα μέτρα μέσα στο 2014.
Στην επιστολή που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρωθυπουργός αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για να υπάρξει νέα δανειακή σύμβαση μετά τον Ιούνιο του 2014 και άρα νέα μέτρα.
Τα στελέχη της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ακόμα ότι από την πλευρά της κυβέρνησης έγινε μεγάλη προσπάθεια να υποβαθμιστεί το θέμα αφού αποδεικνύει ότι το «success story» της κυβέρνησης είναι η προσπάθεια  να καλλιεργήσει μια εικόνα τεχνητής ανάκαμψης, ενώ στην πραγματικότητα  έχει πλήρη γνώση της αποτυχίας της ασκούμενης πολιτικής και της ανάγκης νέας χρηματοδότησης με ακόμα πιο δυσβάσταχτους όρους.
Μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι δύσκολα η χώρα θα απεμπλακεί από τα επώδυνα  μνημόνια και γι αυτό αποφεύγει να συναίνεση στην πρόσκληση για συζήτηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής «Αν κάτι έχει δείξει η πρόσφατη μνημονιακή ιστορία είναι ότι η εφαρμογή κάθε μνημονιακού μέτρου στρώνει το έδαφος για τα επόμενα, με τα καινούρια να έρχονται να διορθώσουν τις «αστοχίες» των προηγουμένων.
Η σπουδή του πρωθυπουργού να στείλει επιστολή προς το ΔΝΤ ένα χρόνο πριν τη λήξη του προγράμματος, στην οποία από τη μία επισημαίνει τις  «σταθερές δεσμεύσεις από τα μέλη της Ευρωζώνης να προσφέρουν επαρκή υποστήριξη κατά τη διάρκεια του προγράμματος και μετά», ενώ ταυτόχρονα διαβεβαιώνει ότι «είμαστε έτοιμοι να υιοθετήσουμε μέτρα τα οποία μπορεί να καταστούν κατάλληλα για το σκοπό αυτό αν μεταβληθούν οι περιστάσεις» είναι η πιο ξεκάθαρη ομολογία αποτυχίας του προγράμματος, συνοδευόμενη από την πρόθεση λήψη και νέων μέτρων.
Για πόσο καιρό νομίζουν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ότι θα μπορούν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό; Με ποιο επικοινωνιακό περιτύλιγμα και ποιους εκβιασμούς θα συνοδεύσουν τις νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για ένα ακόμα μνημόνιο που θα είναι και αυτό το «τελευταίο».newspost.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com