Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Το προφίλ των διαδηλωτών στην Τουρκία: Ποιοι είναι, τι θέλουν και που ανήκουν ιδεολογικά...





Μια άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα φέρνουν στην δημοσιότητα καθηγητές του Πανεπιστημίου Μπιλνκί της Κωνσταντινούπολης με αφορμή την εξέγερση των διαδηλωτών στην γείτονα χώρα. Στην έρευνα που έγινε σε 3.000 ερωτηθέντες, σκιαγραφείται το προφίλ των διαδηλωτών: ηλικία, οι λόγοι που... τους οδήγησαν στον ξεσηκωμό, τα αιτήματά τους αλλά και οι πολιτικές τους πεποιθήσεις. Το προφίλ των διαδηλωτών στην Τουρκία αποφάσισαν να σκιαγραφήσουν οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Μπιλνκί της Κωνσταντινούπολης, προκειμένου να παρουσιάσουν την ηλικία και τους λόγους που τους οδήγησαν στον ξεσηκωμό καθώς και τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Στην πανεπιστημιακή έρευνα την οποία αναδημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος», παρουσιάζονται τα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά των Τούρκων διαδηλωτών, τα οποία προέκυψαν. Ποιο είναι το προφίλ των διαδηλωτών: Το 39,6% των διαδηλωτών, είναι μεταξύ 19-25 ετών Το 24% είναι μεταξύ 26-30 ετών Επομένως, το 63,6% των διαδηλωτών είναι κάτω από 30 ετών Το 17% των διαδηλωτών, δηλώνει ότι δεν ανήκει σε κάποιο κόμμα Το 15,3% των διαδηλωτών δηλώνει ότι αντιπροσωπεύεται από κάποιο κόμμα Τι τους οδήγησε στον ξεσηκωμό: Το 7%, αναφέρει πως το κόμμα στο οποίο ανήκουν τους παρότρυνε να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις Το 92,4%, δηλώνει πως η στάση της κυβέρνησης τους οδήγησε να συμμετάσχουν Το 91,3%, υποστηρίζει πως συμμετέχει στις διαδηλώσεις λόγω της εκτεταμένης αστυνομικής βίας Το 91,1% συμμετέχει λόγω της καταπάτησης των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους Το 84,2% συμμετέχει εξαιτίας της αποσιώπησης των γεγονότων από τα ΜΜΕ Το 56,2% δηλώνει πως συμμετέχει λόγω της ανακοίνωσης για την καταστροφή του πάρκου Ποια είναι τα αιτήματα των διαδηλωτών: Το 96,7% ζητά να σταματήσει η αστυνομική βία Το 96,1% ζητά το σεβασμό τον ελευθεριών του Το 37% θέλει ένα νέο πολιτικό κόμμα στην εξουσία Το 75% δεν επιθυμεί την παρέμβαση του στρατού Το 6,6% θέλει στρατιωτική παρέμβαση Που τοποθετούνται ιδεολογικά οι διαδηλωτές: Το 81,2% δηλώνουν «Φιλελεύθεροι» Το 64,5% είναι υπέρ του «κοσμικού κράτους» Το 75,8% υποστηρίζει πως συμμετείχε στις πρόσφατες διαδηλώσεις

press-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com