Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Θοδ. Δρίτσας: Τι θα απαντήσουμε στην οικογένεια, στους φίλους και στους συναδέλφους του στρατιώτη που σκοτώθηκε έξω από τον Ωρωπό;



Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους συναδέλφους και φίλους του στρατιώτη που τραυματίστηκε θανάσιμα μετά την ανατροπή του Μ-113 που οδηγούσε, εκφράζει με δήλωση του, ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Α’ Πειραιά και Νησιών και υπεύθυνος Τομέα Άμυνας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.




Παράλληλα, ο κ. Δρίτσας ζητά να δοθούν άμεσες και καθαρές απαντήσεις για τις αιτίες του τραγικού συμβάντος, ζητώντας να μην κρυφτεί κανείς για ακόμη μία φορά πίσω από παραπλανητικές λέξεις, όπως «ατύχημα» ή «δυστύχημα».

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα: 

Θλίψη, αλλά και μεγάλα ερωτηματικά, γεννά το τραγικό, θανατηφόρο συμβάν της ανατροπής του Μ-113 έξω από τον Ωρωπό, που στοίχισε τη ζωή του στρατιώτη οδηγού του οχήματος.

Πριν από κάθε τι άλλο, όλοι οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στην οικογένεια του στρατιώτη και στους συναδέλφους του στη Μονάδα, που θρηνούν το χαμό του, όχι με λόγια, αλλά με έμπρακτη παρέμβαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ταυτόχρονα, για να τιμήσουμε με ειλικρίνεια και συνέπεια τη μνήμη του νεκρού, απαιτούνται άμεσες και καθαρές απαντήσεις για τις αιτίες του τραγικού συμβάντος. Τα ερωτήματα αναφορικά με την επαρκή εκπαίδευση, τις συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτών χάριν της εξασφάλισης της «ετοιμότητας» και του τεχνικού ελέγχου των οχημάτων πρέπει να απαντηθούν με τρόπο πλήρη και σαφή. Παράλληλα, πρέπει να αναδειχθεί και το τεράστιο ανοιχτό ζήτημα της προτεραιοποίησης από το ελληνικό κράτος, αλλά και από τις Ένοπλες Δυνάμεις, του θέματος της οδικής ασφάλειας.

Μην κρυφτούμε για μια ακόμα φορά πίσω από παραπλανητικές λέξεις, όπως «ατύχημα» ή «δυστύχημα». Ένα ερπυστριοφόρο όχημα τύπου Μ-113, το οποίο χρησιμοποιεί ο ελληνικός στρατός εδώ και 10ετίες, είναι φτιαγμένο για να μην ανατρέπεται τόσο εύκολα και μάλιστα εκτός συνθηκών μάχης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ εκφράζει τα συλληπητήρια στην οικογένεια, στους συναδέλφους και φίλους του στρατιώτη και ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να καταθέσει το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, καθώς και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com