Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Οι Τούρκοι αντιδρούν στην ομιλία Ζιαζιά που δημοσίευσε το Onalert.


Επιμέλεια: Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Αναφορά στην ομιλία του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ, Κων/νου Ζιαζιά που δημοσίευσε το OnAlert κάνει η τουρκική εφημερίδα Vatan.

Με τον τίτλο «Οι Τούρκοι κλέβουν τη Δυτική Θράκη» γράφει ότι ο πρώην Αρχηγός ΓΕΣ Κων/νος Ζιαζιάς, σε ομιλία του στην Σχολή Εθνικής Άμυνας, προειδοποίησε τους ηγέτες να επανεξετάσουν την πολιτική τους για τη Δυτική Θράκη και απευθύνθηκε σε αυτούς λέγοντας «ξυπνήστε!». 

Ο ίδιος είπε ότι, η πολιτική της Τουρκίας, που είχε ξεκινήσει επί Οζάλ, με την ιδεολογία διείσδυσης στα Βαλκάνια, συνεχίζεται και σήμερα. 
Ο Ζιαζιάς επέκρινε τις περικοπές που έγιναν στις δαπάνες για το στρατό, λόγω κρίσης, και είπε: «Οι περιορισμοί που κάναμε, παραβλέποντας τα εθνικά μας συμφέροντα, θα επιφέρουν το τέλος της χώρας, αλλά όταν ξυπνήσετε θα είναι αργά». 

Στη συνέχεια τόνισε - γράφει η τουρκική εφημερίδα - ότι, το Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή, προβαίνει σε εργασίες που προβάλλει τα συμφέροντα της Τουρκίας και πρόσθεσε: «Στην περιοχή παραβιάζονται πολλοί νόμοι, αλλά η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, παρά τις ζημίες που δημιουργούνται».
 
Ο κ. Ζιαζιάς τονίζοντας ότι, ο στρατός θα πρέπει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο έναντι του ρίσκου της Τουρκίας, ισχυρίστηκε πως η θητεία των εννέα μηνών θα πρέπει να αυξηθεί σε δώδεκα. Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι η Ελλάδα, που περνάει από δύσκολους καιρούς, θα ορθοποδήσει και πάλι και τόνισε: «Είχαμε χρεοκοπήσει και το 1932, αλλά γράψαμε ιστορία το 1940».
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com