Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ποιοι διακινούν τα σενάρια εκλογών το φθινόπωρο…



Τα τελευταία 24ωρα κάποιοι άρχισαν να διακινούν σενάρια, σχετικά με την πρόθεση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά να προχωρήσει σε εκλογικό αιφνιδιασμό μέσα στο φθινόπωρο, σταθμίζοντας τις εξελίξεις αλλά και το δημοσκοπικό προβάδισμα που διατηρεί η Ν.Δ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε συζητήσεις του Πρωθυπουργού , με στενούς του συνεργάτες, έχουν αναλυθεί όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στο πολιτικό σκηνικό και η ανησυχία από ένα και μόνο ζήτημα, που είναι η εξαέρωση του ΠΑΣΟΚ που κινείται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.


Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Σαμαράς, μόνο αν αναγκαστεί από απρόβλεπτες εξελίξεις, θα πάει σε εκλογές.
Το οξύμωρο είναι ότι τα σενάρια των πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, τα διαρρέουν και τα διακινούν κάποιοι συνεργάτες του, χωρίς όμως να υπάρχει πραγματική βάση σε αυτά.
Ο στόχος είναι να πιεστούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που δεν επιθυμούν με τίποτα εκλογές αφού τα δημοσκοπικά τους μεγέθη είναι ασταθή , με την πρόβλεψη να κινείται σε ακόμα δυσμενέστερες επιδόσεις στο μέλλον. Με την επίκληση των εκλογών, κύκλοι προσκείμενοι στον Πρωθυπουργό, θεωρούν ότι θα κάμψουν τις αντιδράσεις των δύο αυτών κομμάτων στο θέμα του αντιρατσιστικού νόμου αλλά και σε μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων που θα ανακύψουν στο μέλλον, όπως οι απολύσεις στο δημόσιο.
Τα σενάρια αυτά στοχεύουν και στο εσωτερικό της Ν.Δ αφού αν γίνουν εκλογές το φθινόπωρο αυτό σημαίνει ότι θα γίνουν με λίστα αφού δεν θα έχει παρέλθει το 18μηνο.
Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξουν διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ αφού κάθε βουλευτής θα κινδυνεύει να τεθεί λίστας ή σε μη εκλόγιμη θέση.
Στελέχη πάντως της αγοράς, θεωρούν επιζήμια κάθε αναφορά σε πρόωρες εκλογές γιατί δημιουργείται κλίμα αστάθειας και πολιτικής αβεβαιότητας.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com