Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Φήμες - διαρροές σχετικά με την εφαρμογή της νέας δομής δυνάμεων και τις μεταθέσεις των στελεχών των Ε.Δ.





Η αναδιοργάνωση των ΕΔ θα γίνει το συντομότερο δυνατόν, κι αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι τους επόμενους μήνες και μέχρι τέλος του έτους, θα πρέπει να... φανεί έργο στη τρόικα, σχετικά με την μείωση των λειτουργικών δαπανών, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω μείωση των μισθών σύμφωνα με το νέο ειδικό μισθολόγιο, που θα εφαρμοσθεί από το 2014. Γι’ αυτό λοιπόν, εντός του μηνός Ιουνίου αναμένονται να εκδοθούν οι διαταγές αναδιοργάνωσης και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Σχετικά με τις απολύσεις στις Ε.Δ.

Η μείωση στις ΕΔ γίνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση με τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, που εφαρμόζονται συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Τα ετήσια στατιστικά στοιχεία δείχνουν την αλήθεια. Με την άμεση εφαρμογή της νέας δομής δυνάμεων, θα υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω μείωσης. Το θέμα είναι ποια μέθοδος θα ακολουθηθεί. Η άμεση μείωση μέσω των απολύσεων ή θα επιλεγεί η συνέχιση μέσω των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων; Άλλωστε με την εφαρμογή του νέου ειδικού μισθολογίου και με τον υπολογισμό του εφάπαξ (μείωση κατά 40%, όπως φημολογείται), υπάρχει η πιθανότητα στο μέλλον να συμβεί νέο «κύμα» παραιτήσεων. Ειδικά με τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ θα εξαναγκασθεί μεγάλος αριθμός στρατιωτικών σε βίαιη έξοδο. Εάν λάβουμε υπόψη και την μείωση κατά 30% των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές από φέτος, τότε τα επόμενα έτη σταδιακά ο στρατός θα φτάσει περίπου στα 30.000 άτομα, όσα έχει απαιτήσει η τρόικα.

Από διαρροές (συζητείται έντονα στο ΓΕΕΘΑ) ακούμε ότι τα οδοιπορικά μηνός θα δοθούν από φέτος μόνο σε αυτούς που δεν υπηρετούν στο τόπο συμφερόντων τους, φυσικά θα είναι λιγότερα τα χρήματα με αυτά που δίδονταν μέχρι πέρυσι και τα κονδύλια θα βρεθούν από μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Άλλωστε θα είναι πολύ λιγότερο το ετήσιο χρηματικό ποσό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, διότι όσοι υπηρετούν στο τόπο συμφερόντων τους δεν θα λαμβάνουν. Η ίδια μέθοδος θα ακολουθηθεί και στο επίδομα παραμεθορίου. Το μόνο που μένει να δούμε είναι αν θα υπάρχει μείωση στα πτητικά επιδόματα που λαμβάνουν αυτοί που δεν υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες...

Πρόσφατα, ακούσαμε από κοινοποιήσεις που γίνανε στις μεταθέσεις των διοικητών μονάδων, νέα γεγονότα όπως: γυναίκα διοικητής μονάδας που ήταν στην συγκεκριμένη θέση μόνο 4 μήνες, αλλάζει, ο λόγος διότι είναι γυναίκα. Δεν ξέρουμε αν αληθεύει, αλλά δημιουργεί τον προβληματισμό: αφού τα τελευταία χρόνια εισάγονται στις στρατιωτικές σχολές γυναίκες, που είναι στην ίδια επετηρίδα με τους άνδρες, γιατί γίνονται τέτοιες διακρίσεις; Ας ελπίσουμε ότι το ΓΕΣ μπορεί θα μας διευκρινίσει αυτή την μυστηριώδη υπόθεση. Πάντως απ’ όσο γνωρίζουμε η συγκεκριμένη κυρία δεν ήθελε να αντικατασταθεί από διοικητής και κατέθεσε ενδικοφανή προσφυγή.

Οι υπόλοιπες μεταθέσεις δεν εκδόθηκαν και αυτή την εβδομάδα που πέρασε, με αποτέλεσμα η αγωνία να συνεχίζεται και να μεγαλώνει όσο περνάνε οι μέρες...

(Ε.Σ.-staratalogia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com