Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ANEΚΔΟΤΕΣ ΦΩΤΟ-ΣΟΚ (vid) Aνησυχία για την τύχη των ομογενών στην Πόλη - Φόβοι για παρακρατική προβοκάτσια...





Ανησυχία εκφράζεται για την τύχη των ομογενών στην Κωνσταντινούπολη (ή για την ακρίβεια των "εναπομείναντων ομογενών") καθώς διατυπώνονταο φόβοι ότι το τουρκικό παρακράτος στην προσπάθειά του να στρέψει αλλού την προσοχή και να κάνει και πράξη τις θεωρίες Ρ.Τ.Ερντογάν περί "Κάποιων που βρίσκονται πίσω από τα γεγονότα" βρουν αφορμή για να στρέψουν αλλού το ποτάμι της βίας.


Στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για να γίνει εκτίμηση της κατάστασης και να διασταυρωθούν οι πληροφορίες που υπάρχουν για την τύχη ομογενών, αλλά και  Ελλήνων τουριστών που βρίσκονται στο χάος της Κωνσταντινούπολης.
Κατ'αρχήν συστήνεται στους Έλληνες που βρίσκονται στην Πόλη να αποφεύγουν τα σημεία των συγκρούσεων.
Το σημαντικό είναι ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισθέντες Έλληνες ή ομογενείς στην Πόλη.
Το υπουργείο Εξωτερικών έχει στείλει οδηγίες στην πρεσβεία στην Άγκυρα και στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης για να παρακολουθούν από κοντά τα γεγονότα και να βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες τουρκικές υπηρεσίες, αλλά και την ομογενειακή κοινότητα για την περίπτωση που χρειαστεί να υπάρξει παρέμβαση.
Από το Λονδίνο, το Δουβλίνο, τη Ζυρίχη μέχρι και τη Νέα Υόρκη, δεκάδες είναι οι πολίτες που πραγματοποιούν διαδηλώσεις αλληλεγγύης στους Τούρκους πολίτες, που βίωσαν την ισλαμική αγριότητα.
Μέσω Twitter, οι χρήστες αναρτούν φωτογραφίες από τις ειρηνικές συγκεντρώσεις που λαμβάνουν χώρα, ενώ έντονη αντίθεση, σε σχέση με τους Τούρκους αστυνομικούς, κάνει το γεγονός ότι οι Βρετανοί αστυνομικοί συνοδεύουν με χαμόγελο στα χείλη τους Λονδρέζους, οι οποίοι οδεύουν προς την τουρκική πρεσβεία.
Στη Νέα Υόρκη, μάλιστα, μέσω γκρουπ που δημιουργήθηκαν στο Facebook, καλούνται όλοι οι πολίτες να συγκεντρωθούν στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί δύο μήνες είχαν καταβάλει μέλη του κινήματος «Occupy Wall Street»
Στο μεταξύ απειλητικό μήνυμα στους διαδηλωτές να αποχωρήσουν από την πλατεία Ταξίμ απηύθυνε ο Τούρκος πρωθυπουργός, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προειδοποιώ όσους πήγαν εκεί με ειλικρινή συναισθήματα, ότι έχουν πέσει θύματα παράνομων ομάδων και δεν πρέπει να συμμορφώνονται μαζί τους. Παρακαλώ να πάψουν άμεσα τη διαδήλωση».
Χαρακτήρισε, μάλιστα, τις διαδηλώσεις «ιδεολογικές» και όχι «περιβαλλοντικές», ενώ διέψευσε τις πληροφορίες που θέλουν να έχουν χάσει τη ζωή τους πέντε άνθρωποι κατά τη διάρκεια της βίαιης αστυνομικής καταστολής, χαρακτηρίζοντας τις «συκοφαντίες».
Τόνισε δε, ότι «όσοι διαδίδουν αυτά, είναι οι ίδιοι φασίστες, που λένε ότι θα έπρεπε οι φασίστες να οδηγηθούν στην κρεμάλα».
Παράλληλα, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι τα έργα ανάπλασης της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη θα συνεχιστούν, παρά τις διαδηλώσεις.
 
Αν και σημείωσε ότι όλοι έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν στη χώρα, ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κάνει κατάληψη και να προκαλεί εντάσεις «υποστηρίζοντας ότι το κάνει επειδή κόβονται κάποια δέντρα».
 
Προειδοποίησε, μάλιστα, απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση πως «αν εσείς μπορείτε να συγκεντρώσετε 100.000 κόσμου, το κόμμα μου μπορεί να συγκεντρώσει 1.000.000».
 
Στο βίντεο που θα δείτε στο τέλος της σελίδας δείχνει την συμπαράσταση των κατοίκων της Κωνσταντινούπολης που έμειναν στα σπίτια τους: Μέσω διαδικτύου μεταδόθηκε το "Όσοι μας στηρίζετε ανοιγοκλείστε τα φώτα των σπιτιών σας". Δείτε τι έγινε.
fencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com