Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Ποιες Ενέργειες μπορούν να Επιδεινώσουν τις σχέσεις ΗΠΑ – Ρωσίας...





 ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΝΑ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Σύμφωνα με τον Paul J. Saunders ( Executive Director of the Center for the National Interest των ΗΠΑ) και άρθρο του στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post επικρίνεται εμμέσως η πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ρωσίας. Συγκεκριμένα ο Saunders αναφέρεται επικριτικά σε πολιτικές δηλώσεις διαφόρων αμερικανών αξιωματούχων στην Ουάσιγκτον που θεωρούν ότι « τα ρωσικά στρατεύματα θα συγκεντρωθούν για να εξολοθρεύσουν κατά εκατοντάδες τους αντάρτες ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στην Συρία ».
Ο Saunders τονίζει ότι η Ρωσία παρά την διαφθορά που «ζει και βασιλεύει» καθώς και την ημι-αυταρχική διακυβέρνηση της χώρας «δεν είναι η χώρα που έστειλε αντιφρονούντες σε ψυχιατρεία, κατέχει το Αφγανιστάν και προκαλεί «παγκόσμια αναστάτωση». Φυσικά, η Μόσχα και η Ουάσιγκτον δεν μπορούν να ονομάζονται «φίλοι», αλλά δεν είναι και εχθροί», αναφέρει το άρθρο .
Ο συντάκτης υπενθυμίζει ότι η Ρωσία συνεργάστηκε από κοινού με την CIA για τον βομβιστή της Βοστώνης Tamerlan Tsarnaev πολύ πριν από τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστώνη, με σκοπό την αποτροπή οποιοδήποτε τρομοκρατικής ενέργειας ακόμα και στις ΗΠΑ.
Η Μόσχα δεν υποστηρίζει τρομοκρατικές ενέργειες της «Αλ-Κάιντα» εναντίον των Αμερικανών, δεν βοηθά τους αντιπάλους των Ηνωμένων Πολιτειών στο Αφγανιστάν. Επίσης παραχωρεί αεροδιαδρόμους για μεταφορικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ προς το Αφγανιστάν. Επιπλέον, το Κρεμλίνο δεν στέλνει προς ενίσχυση του καθεστώτος του Μπασάρ Άσαντ ρωσικά στρατεύματα, συμβούλους και οικονομική χρηματοδότηση, καθώς και το σημαντικότερο όλων, η Ρωσία δεν συμμετέχει «ενεργά» στον εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων της Κίνας. «Αν σε κάποια από τα παραπάνω η Ρωσία είχε αλλάξει την πολιτική της, θα μπορούσε να γίνει πολύ επιζήμια για τα συμφέροντα των ΗΠΑ», – τονίζει Saunders.
Σαφέστατος και πραγματιστής ο Saunders, εμείς θα προσθέταμε στο σύνολο των ενδεικτικών δράσεων, που καθορίζουν τις σχέσεις των δύο υπερδυνάμεων στη σύγχρονη πραγματικότητα και την αντιαεροπορική άμυνα που διασυνδέεται με όλα τα υπόλοιπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com