Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ήδη διαρρέουν από την κυβέρνηση να ξεχάσουν την εκλογή ΠτΔ και να ετοιμάζονται για εκλογές...


Δεν είναι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας που έδωσε το σύνθημα της προεκλογικής εκκίνησης στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

 
Και ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συγκαλεί σε λίγο την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, θα κάνει την πρώτη προεκλογική ομιλία της περιόδου και θα θέσει τα πρώτα εκλογικά διλήμματα.
 
Ανώτατη κυβερνητική πηγή, αποκάλυψε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τρέφουν πλέον ελπίδες για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με 180 ψήφους και ετοιμάζονται για τις πρόωρες εκλογές, οι οποίες, κατά την άποψή του, θα γίνουν την 1η Φεβρουαρίου.
 
Οι αριθμοί δεν είναι ευνοϊκοί για τον Αντώνη Σαμαρά και στο Μέγαρο Μαξίμου προεξοφλούν ότι οι συνεννοήσεις και το παρασκήνιο δεν αποδίδουν και ο Σταύρος Δήμας δεν μπορεί να εκλεγεί. Ακόμη και το Reuters, που αρχικά είχε στείλει ένα ενθαρρυντικό τηλεγράφημα για την προεδρική εκλογή στην Ελλάδα, γράφει σήμερα ότι οι αριθμητικές πιθανότητες δεν είναι υπέρ του Αντώνη Σαμαρά για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.
 
«Οι αριθμοί δεν βγαίνουν στον Σαμαρά -Δύσκολα θα πιάσει τους 180 βουλευτές», αναφέρει σήμερα το Reuters, το οποίο επισημαίνει: «Το τέχνασμά του να πάει σε πρόωρη εκλογή Προέδρου δεν φαίνεται να βρίσκει αριθμητικό έρεισμα, αν και οι διεθνείς αναλυτές σημειώνουν με επίταση πως οι αριθμοί μπορούν να αλλάξουν γρήγορα μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου, οπότε και θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία».
 
Το άρθρο αναφέρει πως ο Σαμαράς έπαιξε με το ρίσκο των πρόωρων εκλογών, αλλά για να επιβιώσει στην κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τους πολυπόθητους 180 βουλευτές που θα στηρίξουν την επιλογή Δήμα. Ακόμη και αν καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη κάποιων εκ των ανεξάρτητων βουλευτών, αν και αρκετοί από αυτούς έχουν απαντήσει αρνητικά, και πάλι θα του υπολείπονται κάποιες ψήφοι για να βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρει το άρθρο.
 
Τα μαθηματικά έρχονται εκ νέου στην ημερήσια διάταξη: αν όλα τα αντιπολιτευόμενα κόμματα ψηφίσουν κατά της επιλογής Δήμα, τότε η ψηφοφορία θα πέσει στο κενό και οι πρόωρες εκλογές θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Ο Μπλάνκα Κολένικοφ, αναλυτής της IHS Global Insight, λέει επ' αυτού: «Το τελικό αποτέλεσμα θα κριθεί από λίγες ψήφους», ενώ ο πολιτικός αναλυτής Τζον Λιούις προσθέτει: «Ο Σαμαράς θα αποτύχει. Ακόμα και αν καταφέρει να πείσει κάποιους μη κυβερνητικούς βουλευτές, θα απέχει πολύ από τους 180».
 
Ετοιμάζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ
Την ίδια ώρα, ανεβάζει το επίπεδο του «εκλογικού συναγερμού» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και με την ηγετική του ομάδα να έχει προεξοφλήσει την αρνητική -για την κυβέρνηση- έκβαση των ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θέτει το κόμμα σε εκλογική διάταξη. Με το θέμα της κατάρτισης των ψηφοδελτίων να έχει μετατραπεί σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες -καθώς είναι διαδικασία άρρηκτα συνδεδεμένη τόσο με τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, όσο και με τη διεύρυνση που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ- αρχίζουν να εντείνονται οι ζυμώσεις.
 
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως τις επόμενες μέρες αναμένεται να  συγκροτηθεί μία επιτροπή ψηφοδελτίων, η οποία και θα φέρει μια πρώτη εισήγηση. Ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει το στίγμα, κάνοντας κατά το πρόσφατο παρελθόν αναφορά σε μια σειρά κανόνων, αποκλείοντας λογικές περιχαράκωσης αλλά και ανεξέλεγκτων ανοιγμάτων.
 
 
 




























defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com