Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΜΠΑΛΤΖΩΗ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ TV TERRANOVA!






Γράφει ο Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης

          To Σάββατο 11/1/14  ο υπογράφων προσεκλήθην να συμμετάσχει στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιάννη Διαβάτη «Στο περισκόπιο του πολιτισμού», στην διαδικτυακή τηλεόραση TERRANOVA (www.radioterranova.gr).

Ίσως να μην είναι γνωστό σε πολλούς ότι η διαδικτυακή τηλεόραση και ραδιόφωνο είναι τα πλέον αναπτυσσόμενα ΜΜΕ και οι θεατές ανέρχονται σε δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες και μάλιστα από όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα εκεί που υπάρχουν Έλληνες, σε ότι αφορά τις Ελληνικές εκπομπές.
Στην συζήτηση που ακολούθησε αναφερθήκαμε στα εθνικά μας θέματα , στα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων που ευρίσκονται στην Ελληνική επικράτεια και την Ελληνική ΑΟΖ, καθώς  και τα θέματα γεωστρατηγικής  που μας αφορούν, όπως τα τεκταινόμενα στην Μέση Ανατολή  και την Ανατ. Μεσόγειο.
Συγκεκριμένα  ανέφερα: 

·                      Η Τουρκία στήνει μια επιχείρηση «πολιορκίας» και αμφισβήτησης  των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων από την νησίδα Ζουράφα (λαδοξέρα) στο Βορρά μέχρι και το Καστελόριζο στο Νότο , καθώς ο σκοπός είναι προφανής και έχει  να κάνει φανερά με την Ελληνική ΑΟΖ και τα τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που υπάρχουν εντός αυτής. Τα δύο αυτά νησιά είναι στρατηγικής σημασίας για τα εθνικά μας συμφέροντα  και στην ουσία καθορίζουν τα όρια της ΑΟΖ.
·        
                         Ιδιαίτερη σημασία έχει η πρωτοφανής πρόκληση της Τουρκίας, όπου στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων, ένα τουρκικό ελικόπτερο τύπου AS-532Cougar διείσδυσε στον Ελληνικό εναέριο χώρο και με θρασύτητα πέταξε πάνω από την νήσο Σάμο. Η πρόκληση αυτή δείχνει ποιοτική αναβάθμιση των προσκλήσεων και έχει τον ίδιο σκοπό, όπως προηγούμενα.
·         
             Η αντίδραση της Ελληνικής πολιτείας και ιδιαίτερα του Έλληνα ΥΠΕΞ κ. Βενιζέλου ήταν να δώσει αυστηρές οδηγίες να μην υπάρξει αντίδραση και να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η ένταση, για να μην χαλάσει η προγραμματισμένη φιέστα  της ανάληψης της Ελληνικής προεδρίας  της Ε.Ε. Τόσο καλά, τόσο  υπεύθυνα, τόσο πατριωτικά , τόσο εθνικά και ο καθείς ας κρίνει και ας τους χαρακτηρίσει!!
·                         
                  Σε ότι αφορά τις Ελληνικές Ένοπλές Δυνάμεις και σε επιμονή του δημοσιογράφου αν είναι ικανές να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα  και τις τουρκικές ΕΔ, ανέφερα ότι αν και υπάρχει «συστηματική» προσπάθεια απαξίωσης και μείωσης της αποτρεπτικής των ικανότητα, από την Τρόικα και τους ντόπιους υποτελείς και εντολοδόχους των, ακόμη παραμένουν ισχυρές και επιχειρησιακά έτοιμες για οτιδήποτε και αυτό λόγω των προσπαθειών του προσωπικού των και της δυναμικής των προηγουμένων ετών. Ανέφερα ως παράδειγμα τις δύο τελευταίες ασκήσεις, την αεροπορική που έγινε στο Ισραήλ με την ονομασία “Blue Flag 2013” , όπου οι Έλληνες πιλότοι έγιναν το παράδειγμα για Αμερικανούς και Ισραηλινούς και την άσκηση «Λευκός Αετός 2013», όπου μετά από 13 χρόνια «ασκήσεων θάρρους» έγινε η πρώτη (και επιτυχημένη) βολή του Α/Α συστήματος S-300, στέλνοντας τα μηνύματα εκεί που πρέπει.   Τόνισα όμως ότι οι ΕΔ μας ευρίσκονται στα όρια τους και μέχρι πότε θα αντέχουν, οπότε θα αρχίσει η αποδόμησή των. Η άποψή μου είναι ότι η Τρόικα δεν θα έπρεπε να είχε διέλθει την πύλη του Πενταγώνου.
·       
                                Σχετικά με  τους υδρογονάνθρακες, αποκαλύφθηκαν πρόσφατα οι χάρτες της νορβηγικής PGS  με τις 13  περιοχές που υπάρχουν μεγάλες ποσότητες υδρογονανθράκων, όπως : 1) Βόρεια της Κέρκυρας, 2) δυτικά της Κέρκυρας (Αχιλλέας), 3) δυτικά της Κέρκυρας (Πύρρος), 4) δυτικά των Παξών, 5) δυτικά της Πρέβεζας, 6) δυτικά της Κεφαλονιάς, 7) δυτικά της Ζακύνθου, 8) δυτικά του Κατάκολου, 9) δυτικά της Πύλου, 10) Γαύδος, 11) νότια από το Τυμπάκι, 12) νότια της Ιεράπετρας και 13) νότια-νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας-Ελαφονησίου 200 χλμ. Κινώντας το ενδιαφέρον των μεγάλων πετρελαικών εταιρειών. Η δε Ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε «αποκρύπτοντας» τα νέα δεδομένα!!!!!
·         
                   Σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και την Ανατ. Μεσόγειο, οι οποίες θα είναι καταιγιστικές στο άμεσο μέλλον, μας αφορούν άμεσα, καθώς γειτνιάζουμε, θα προκαλέσουν την αλλαγή του σημερινού χάρτη και μια νέα Μέση Ανατολή θα δημιουργηθεί, με την διάσπαση διαφόρων κρατών, όπως η Συρία, η Σαουδική Αραβία, το Ιράκ και άλλων, όπως και η δημιουργία Κουρδικού κράτους, επιδείχνοντας μάλιστα χάρτες, με τις εκτιμώμενες αλλαγές.

              Ο δημοσιογράφος Γιάννης Διαβάτης, επειδή ο χρόνος των 45 λεπτών δεν ήταν αρκετός για την ανάπτυξη όλων αυτών των θεμάτων  υποσχέθηκε να συνεχίσουμε με νέες εκπομπές στο άμεσο μέλλον.

             Το διαδικτυακό ραδιόφωνο και τηλεόραση TERRANOVA μπορείτε να το δείτε και να το ακούσετε στην εξής διεύθυνση: www.radioterranova.gr  και πραγματικά αξίζει, γιατί ανήκει σε πραγματικά σκεπτόμενους ανθρώπους, με καθαρό μυαλό, πατριώτες Έλληνες, που χωρίς να παίρνουν θαλασσοδάνεια (δανεικά και αγύριστα), όπως πολλά συστημικά ΜΜΕ, αγωνίζονται με τιμιότητα και πατριωτισμό και προβάλλουν την Ελλάδα της υπερηφάνειας, της άλλης ανυπότακτης Ελλάδος σε όλο τον  κόσμο, χωρίς υποτέλειες  και υποχωρήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com