Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

"ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ;;;"





Νέα παρέμβαση από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο σε άρθρο του με τίτλο "Επίκαιρες σκέψεις". Σε αυτό ο κ. Άνθιμος τοποθετείται επί μιας σειράς θεμάτων από την οικονομία μέχρι την αιθαλομίχλη.
 
Διαβάστε τι γράφει:   
 
1. Δεν διεκδικώ την πατρότητα της παρακάτω πρότασης:"Να φορολογούνται τα κτήματα που δεν καλλιεργούνται". Μόνο έτσι θα γυρίσουμε στον πρωτογενή πλούτο και θα ‘ρθει η ανάπτυξη στον τόπο.
 
Εκτός κι αν η ανάπτυξη είναι αεροπλάνο που θα σκορπάει, ως φεϋγ-βολάν, χαρτονομίσματα.
 
2. Προεδρία της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Συνήθως οι Πρόεδροι χτυπούν το χέρι στο τραπέζι. Δεν το ανοίγουν στους περαστικούς.
 
Όμως, μετά την "Προεδρία" τι θα γίνει;
 
3. Είπαν, "θα επιστρέψουμε στις αγορές". Δεν διευκρίνησαν: εκεί θα αγοράσουμε ή θα μας αγοράσουν;
 
4. Πως σας φαίνεται η ιδέα να φορολογηθεί ο αέρας; Όσο ψηλότερα στην πολυκατοικία κατοικεί καποιος, τόσο περισσότερο καθαρό αέρα αναπνέει. Άρα, τόσο περισσότερο να πληρώνει.
 
5. Μην βιαστείτε να μου πείτε, ότι "η αιθαλομίχλη δεν του επιτρέπει να αναπνέει καθαρό αέρα", γιατί δεν σας συμφέρει. Ξέρετε πως προέκυψε η φράση «τί καπνό φουμάρει;»
 
Στην Κωνσταντινούπολη επί Βυζαντίου, οι εφορειακοί με αυτήν την φράση κατέγραφαν τα τζάκια που κάπνιζαν στα σπίτια και στα καταστήματα. Και τα φορολογούσαν ανάλογα με τον αριθμό τους.
 





(agioritikovima)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com