Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΘΟΔΟΥ ΤΗΣ Χ.Α ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΩΣ “ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ”-ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ-ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ -ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ...





Τις τελευταίες ώρες γίνονται πολλές συζητήσεις για το θέμα. Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ μιλώντας με νομικούς που ασχολούνται με τις υποθέσεις αυτές, διαβλέπει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά έχει βάλει μπροστά ξεκάθαρο σχέδιο εφαρμογής συρρίκνωσης της Κ.Ο της ακροδεξιάς παράταξης, χαρακτηρισμού της ως
“εγκληματικής ομάδας και συμμορίας” και με το ανάλογο σκεπτικό δια μέσω του Αρείου Πάγου, μη κύρωση των ψηφοδελτίων της “Χρυσής Αυγής” ώστε η παράταξη του Μιχαλολιάκου να μην μπορεί να κατέλθει σε καμία εκλογική αναμέτρηση. Με το ίδιο σκεπτικό πιθανολογείται ότι θα αντιμετωπιστεί και η κάθοδος στο Δήμο της Αθήνας του Ηλία Κασιδιάρη. Εαν εφαρμοστεί το εν λόγω προσχεδιαζόμενο “πογκρόμ”, τότε εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένονται νέες διώξεις για τον Κασιδιάρη, κλήση του στον ανακριτή και ενδεχόμενη προφυλάκιση του.
Στην “Χρυσή Αυγή” αλλά και στο Μαξίμου όπως και στο νομικό επιτελείο των νομικών παραστατών και συμβούλων του ακροδεξιού συνδέσμου, επικρατεί οργασμός πλάνων και αποφάσεων.
Ενδεικτικός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται το θέμα στο site της Χ.Α:
“Τι συμβαίνει όταν σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα υπάρχει εκλογική καθίζηση ενός κόμματος και αντίστοιχα αναρρίχηση των ποσοστών ενός άλλου; Στην περίπτωση της Ελλάδας αυτή είναι μια δύσκολη, να απαντηθεί, ερώτηση. Θεωρητικώς μιλώντας το κόμμα που πέφτει θα πρέπει να αποδεχτεί την ήττα του και να προσαρμόσει την στρατηγική του για την επόμενη φορά ή αν επίκεινται εκλογές να αναπροσαρμόσει αυτή την στρατηγική ακόμα πιο νωρίς. Στο πρακτικό επίπεδο μπορεί να ψηλαφίσει το νομικό σώμα, προκειμένου να βρει κάποιον επίορκο που με το «έτσι θέλω» θα απαγορεύσει την κάθοδο του άλλου κόμματος στις εκλογές. Ακούγεται αντιδημοκρατικό; Και ακούγεται και είναι, όμως διαβάστε το σχετικό απόσπασμα από το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος»:
«Οι τελευταίες εξελίξεις με τις νέες προφυλακίσεις βουλευτών, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες καθίσταται, πλέον, αδύνατη η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις επικείμενες ευρωεκλογές, τουλάχιστον με τη σημερινή ονομασία και τα σύμβολά της, καθώς θα αποτελούσε μοναδική παραδοξότητα να επιτραπεί από τον Άρειο Πάγο η ανακήρυξη ψηφοδελτίου με την επωνυμία μιας οργάνωσης που χαρακτηρίζεται εγκληματική και ήδη, πολύ πριν ολοκληρωθεί η εν εξελίξει δικαστική έρευνα, τα μισά από τα μέλη της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας –εννιά από τους 18- είναι αντιμέτωποι με βαρύ κατηγορητήριο.»
Σύμφωνα με το σκεπτικό του συντάκτη, αναφέρουν οι αρθρογράφοι στο site της Χ.Α “το οποίο απηχεί τις μεθοδεύσεις και τις σκέψεις της κυβερνήσεως, αρκεί ένα έωλο κατηγορητήριο, υπαγορευμένο από ψευδομάρτυρες, προκειμένου να χαλκευτεί η θέληση του Ελληνικού Λαού και να μην μπορέσει ένα κόμμα να κατέβει στις εκλογές. Έτσι, χωρίς αποδείξεις, χωρίς στοιχεία και κυρίως χωρίς ακροαματική διαδικασία. Με μόνο εφόδιο την διαπλοκή μεταξύ των δήθεν ανεξάρτητων εξουσιών μπορεί να διαλέγει ο πρωθυπουργός ποιους θα αντιμετωπίσει στις εκλογές.
Δεν είναι η πρώτη φορά, βεβαίως, που το «Πρώτο Θέμα» του κομιστή θέτει το ζήτημα. Προ ολίγων ημερών, θυμίζουμε, το είχε θίξει και πάλι λέγοντας: «Θα αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία να επιτραπεί η συμμετοχή στις εκλογές μίας εγκληματικής οργάνωσης, της οποίας η ηγεσία έχει οδηγηθεί στις φυλακές με αυτήν ακριβώς τη βαρύτατη κατηγορία». Βέβαια, δεν έχουν κανένα λόγο να ανησυχούν οι φίλοι και οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής που διαβάζουν αυτές τις γελοιότητες. Αυτό είναι ένα παλιό σχέδιο της χούντας Βενιζέλου-Σαμαρά και οι εν λόγω μεθοδεύσεις είναι εδώ και πολύ καιρό γνωστές στο κομματικό μας επιτελείο. Τις είχε μάλιστα αποκαλύψει ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος σε ομιλία του, κατά την διάρκεια παλαιότερης συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής μας ομάδας τον Απρίλιο του 2013. Είχε δηλώσει τότε επί λέξει ότι «ψάχνουν απεγνωσμένα έναν επίορκο δικαστικό για να ακυρώσει τα ψηφοδέλτιά μας, όμως προς τιμήν των Ελλήνων δικαστών, δεν έχει βρεθεί ένας τέτοιος εφιάλτης».
Με τοιαύτες μεθοδεύσεις η συγκυβέρνηση του μνημονίου και των αυτοκτονιών ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, αφού έτσι δημιουργούνται οι συνθήκες για την εγκαθίδρυση δικτατορίας του μνημονίου. Οποιοσδήποτε Έλληνας πολίτης θα μπορούσε να βρεθεί στο στόχαστρο ενός έμμισθου κουκουλοφόρου ψευδομάρτυρα, που θα κατέθετε τα όσα ψεύδη είχε διαταχθεί να πει. Το μόνο επιπλέον που θα απαιτούταν θα ήταν η αγαστή συνεργασία επιόρκων, που θα ολοκλήρωναν την καταστρατήγηση του τεκμηρίου της αθωότητας.
Εμείς απλά θα παραθέσουμε ένα απόσπασμα από σχετικό άρθρο του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου, Νίκου Αλιβιζάτου στην «Καθημερινή» στις 23 Σεπτεμβρίου του 2012, αναφέρεται στο site του κόμματος που βλέπει άνοδο στις δημοσκοπικές έρευνες αλλά προφυλάκιση βουλευτών του.
«Στη χώρα μας, το ισχύον Σύνταγμα δεν προβλέπει τη δυνατότητα να απαγορευθεί πολιτικό κόμμα. Με νωπή τότε ακόμη τη θέση εκτός νόμου του ΚΚΕ για σχεδόν 30 χρόνια, η Νέα Δημοκρατία απέσυρε πρόταση που είχε υποβάλει, στο πρώτο στάδιο της συνταγματικής αναθεώρησης, ακολουθώντας το πρότυπο του άρθρου 21 του γερμανικού Συντάγματος.
Κατά τη σχετική συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε υποστηρίξει τότε ότι «αρκεί ο ποινικός κώδιξ», ενώ ο Δημ. Τσάτσος, ως εισηγητής της μειοψηφίας, εγκαλούσε την κυβέρνηση ότι «καταλύει το κράτος δικαίου» αφού, με την προτεινόμενη διάταξη, καταργούσε τη διάκριση νομιμότητας και παρανομίας (συνεδρ. 22.4.1975).
Έκτοτε, επικαλούμενοι το ναυάγιο της ανωτέρω πρότασης, οι συνταγματολόγοι συμφωνούν ότι το ισχύον Σύνταγμα αποκλείει το ενδεχόμενο να απαγορευθεί πολιτικό κόμμα, ακόμη με ειδικό νόμο (παρόμοιο π.χ. με τον διαβόητο α.ν. 509/1947).»










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com