Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

"Φέσι" των Γενικών Επιτελείων στους φαρμακοποιούς ...




Η κατάσταση είναι τραγική και στην υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη των στρατιωτικών. Το έγγραφο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς το ΓΕΑ είναι ενδεικτικό. Οι φαρμακοποιοί μιλούν για πολύμηνες καθυστερήσεις πληρωμών έχουν προκαλέσει τεράστια ζητήματα . Μεγάλο θέμα οι απορρίψεις συνταγών.

Διαβάστε το έγγραφο:
ΠΡΟΣ: Γ.Ε.Αεροπορίας
Αξιότιμοι κύριοι

Παρακαλούμε για την έγκαιρη εξόφληση των οικονομικών σας υποχρεώσεων προς τα μέλη μας, οι οποίες ξεπερνούν τους 6 μήνες. Πρέπει να γνωρίζετε ότι, και η παραμικρή ακόμη καθυστέρηση, δημιουργεί προβλήματα στη λειτουργία των φαρμακείων μας, με αντίκτυπο στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σας.

Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνουμε πως οι απορρίψεις συνταγών από το ταμείο σας είναι υπερβολικές, πολύ περισσότερες από αυτές των άλλων ταμείων. Σε ενδεικτικό έλεγχο που κάναμε, διαπιστώσαμε πως απορρίφθηκαν συνταγές επειδή το ποσοστό συμμετοχής που επέλεξε ο γιατρός δεν συμφωνεί με τη διάγνωση. Σας υπενθυμίζουμε ότι με βάση το Π.Δ. 121/2008 ο καθορισμός του ποσοστού συμμετοχής είναι ευθύνη του συνταγογράφοντος ιατρού και δεσμεύει τον φαρμακοποιό κατά την εκτέλεση της συνταγής, συνεπώς δεν δικαιολογείται καμιά περικοπή γι αυτό τον λόγο.


Επίσης παρατηρήσαμε περικοπές συνταγών, γραμμένες από Στρατιωτικούς γιατρούς, επειδή περιέχουν περισσότερα τους ενός κουτιά (τα αναγκαία για την θεραπεία μηνός), χωρίς να συνοδεύονται από γνωμάτευση ειδικού. Όπως φαντάζεστε, είναι αδύνατον να γνωρίζουν οι φαρμακοποιοί που εκτελούν τις συνταγές των ασφαλισμένων σας αν κάποιος γιατρός σας, υπίατρος για παράδειγμα, έχει ειδικότητα ή όχι.

Με την λειτουργία των Στρατιωτικών φαρμακείων, η εκτέλεση συνταγών των ασφαλισμένων σας από τα μέλη μας, εξαντλείται κατά κύριο λόγο στις μέρες και ώρες που το Στρατιωτικό φαρμακείο δεν είναι ανοιχτό όπως τις αργίες και τις νυχτερινές ώρες, εξυπηρετώντας σχεδόν αποκλειστικά, τα επείγοντα περιστατικά. Συνεπώς, σας καλούμε να εξοφλείτε εγκαίρως τους λογαριασμούς των φαρμακείων και να περιορίσετε τις περικοπές στις απολύτως δικαιολογημένες, διαφορετικά θα βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να διακόψουμε την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σας.

Για το Δ.Σ. του Φ.Σ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com