Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

“ΚΟΛΑΦΟΣ” ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, ΚΥΡΙΑΚΟ ΓΡΙΒΕΑ, ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ Τ.Τ. “ΠΛΟΥΤΙΖΑΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ”...





Μια σειρά από επισφαλή δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκαν σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες από το υπό ειδική εκκαθάριση Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο βρέθηκαν στο στόχαστρο της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου.
Στο 150 σελίδων πόρισμά της η εισαγγελέας διαπιστώνει “μαύρη τρύπα” που αγγίζει τα 400 με 500 εκατομμύρια ευρώ!
Συγκεκριμένα, στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας βρίσκονται κόκκινα δάνεια ύψους τουλάχιστον 250 εκατομμυρίων ευρώ που έχουν δοθεί σε εταιρείες και σε φυσικά πρόσωπα, χωρίς να πληρούνται -όπως προκύπτει από τη δικαστική έρευνα-, τα τραπεζικά κριτήρια, και χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.
Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί εντοπίζονται περιπτώσεις δανείων για τα οποία δεν έχει καταβληθεί στην Τράπεζα “ούτε ένα ευρώ”!
Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο πόρισμα της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς λαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο ο τότε διευθυντής του Τ.Τ., Άγγελος Φιλιππίδης.
Ο κύριος Φιλιππίδης χρησιμοποιούσε δημόσιο χρήμα λαμβάνοντας δάνεια Τ.Τ. όπου διαπιστώνεται από την εισαγγελέα ότι τα χρήματα αυτά δεν επενδύθηκαν αλλά χρησιμοποιήθηκαν για τη “δημιουργία προσωπικού πλούτου”.
Μετά από όλες αυτές τις βαριές κατηγορίες κρίνεται αβέβαιη η επιστροφή του κυρίου Φιλιππίδη στην Ελλάδα.
ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ
Διοχετεύτηκαν σε off shore εταιρίες…
Χρησιμοποιήθηκαν για αγορές ακινήτων στο εξωτερικό…
Ενώ σε σύμβαση δανείου εντοπίστηκε ακόμα και όρος που απαγορεύει στο ΤΤ να ελέγξει που πήγαν τα χρήματα που χορήγησε για επενδύσεις.
Η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου άσκησε ποινική δίωξη εις βάρος 25 ατόμων, υπαλλήλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου και επιχειρηματιών για τις κατηγορίες:
Απάτη κατά του δημοσίου, υπό ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιστάσεις.
- Απιστία από κοινού κατ’ εξακολούθηση και μη που τιμωρείται ακόμα και με ισόβια
- Άμεση συνέργεια σε απιστία
- Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και
- Άμεση συνέργεια στο ξέπλυμα “μαύρου χρήματος”.
Στο μικροσκόπιο της έρευνας της δικαιοσύνης βρίσκεται και η συνεργασία με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, της εταιρίας πιστωτικών καρτών, DEMCO, που είχε ιδρύσει ο Δημήτρης Κοντομηνάς.
Σύμφωνα με το πόρισμα, η εξαγορά μεριδίου στην εταιρία χρυσοπληρώθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και οι συνέπειες από τη ζημιά που προκλήθηκε ήταν αλυσιδωτές. Το κόστος αγγίζει τα 120 εκατομμύρια ευρώ. Ωστόσο, ο πρόεδρος της εταιρίας υποστηρίζει ότι όλα είναι νόμιμα.









makeleio.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com