Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ...





ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.- Στον «αέρα» βρίσκεται προς το παρόν η επιστροφή της Αποστολής του ΔΝΤ και του Πολ Τόμσεν στην Αθήνα, αφού ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Ταμείου Γουιλιαμ Μέρι είπε ότι δεν έχει καθοριστεί ακόμα ο χρόνος μετάβασης της Τρόικα στην ελληνική πρωτεύουσα.
«Αναμένουμε», είπε ο κ. Μέρι, «ο Πόλ Τόμσεν να επιστρέψει άμεσα. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει προσδιορισθεί», παρά το γεγονός ότι του ανακοινώθηκε από τους παριστάμενους δημοσιογράφους ότι η ελληνική κυβέρνηση αναμένει την Αποστολή του ΔΝΤ στις 15 Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πηγές εκτός Ταμείου, «η ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί επειδή υπάρχουν πολλά προβλήματα». Πρόσθεσαν πως εάν δεν εκδοθεί ανακοίνωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας «τότε είναι φανερό πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα». Οι πηγές ισχυρίστηκαν στο «Ε» ότι η Αθήνα δεν απέστειλε στους επικεφαλής της Τρόικα τις προτάσεις της για τα ανοικτά θέματα, όπως είχε υποσχεθεί. «Εάν δεν λάβουν τις προτάσεις της Ελλάδας δεν θα κουνηθούν από τα γραφεία τους», υποστήριξαν οι εκτός Ταμείου πηγές.
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος με τη σειρά του, είπε ότι μεταξύ της Αθήνας και της Τρόικα υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα και πρόσθεσε ότι αυτά πρέπει να εξαταστούν στη διάρκεια της επιθεώρησης. Ανέφερε ως παράδειγμα τον προϋπολογισμό του 2014.
Ο κ. Μέρι ρωτήθηκε από το «Εθνος» για τις συλλήψεις τραπεζιτών και επιχειρηματιών, ένα που προβλήθηκε και από τα αμερικανικά ΜΜΕ, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει σημειώνοντας πως είχε ενημερωθεί για τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε», στο Ταμείο αισθάνονται δικαιωμένοι, καθώς τα θέματα των σκανδάλων και της τιμωρίας όσων ευθύνονται για την καταστροφή της οικονομίας είναι ψηλά στην ατζέντα του ΔΝΤ και ειδικά της γενικής διευθύντριας Κριστίν Λαγκάρντ.
Αναφορικά με την έρευνα της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ρεζά Μοκατάμ θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για να ενημερώσει τα μέλη της, που ερευνούν το ρόλο της Τρόϊκα στις χώρες που αναγκάστηκαν να αποδεχθούν προγράματα του ΔΝΤ.
Απαντώντας σε ερώτηση για την επιστροφή της χώρας μας στις αγορές, ο κ. Μέρι είπε ότι «υπάρχουν αρκετές προκλήσεις ενώπιον μας» και επανέλαβε δηλώσεις του κ. Τόμσεν, ο οποίος είχε αναφέρει ότι η εμπιστοσύνη θα επεκταθεί και στην αγορά των ελληνικών ομολόγων εάν υλοποιηθούν αποφασιστικά οι πολιτικές του προγράμματος.
Επίσης, δεν σχολίασε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο οποίος προέβλεψε έξοδο της χώρας στις αγορές τη φετεινή χρονιά. Το ΔΝΤ, τόνισε, παραμένει αφοσιωμένο στο πρόγραμμα στήριξης μέχρι το 2016, οπότε και λήγει.
Σε άλλο ερώτημα του «Ε», εάν το Δ.Σ. του Ταμείου μπορεί να εγκρίνει την επόμενη εκταμίευση προς την Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψιν την υπόσχεση των Ευρωπαιων ότι θα καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό του 2014, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος απάντησε ότι (οι Ευρωπαίοι) έχουν δώσει διαβεβαιώσεις για τη χρηματοδότηση του προγράμματος, προσθέτοντας ότι υπάρχουν λεπτομέρειες που πρέπει να εξετασθούν. Εσπευσε δε να δηλώσει ότι μεταξύ της Ευρώπης και του Ταμείου «δεν υπάρχουν διαχωρισμοί σε ζητήματα σχετικά με την εκταμίευση των δόσεων προς την Ελλάδα».


















http://mignatiou.com/?p=19060#ixzz2pwramUcm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com