Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Εξ αιτίας του Σνόουντεν κινδυνεύουν Αμερικανοί στρατιώτες ...




Οι αποκαλύψεις για τις υποκλοπές που προήλθαν από τον πρώην σύμβουλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA ) Έντουαρντ Σνόουντεν πιθανώς να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές Aμερικανών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η έκθεση του Πενταγώνου διαπίστωσε ότι ο Σνόουντεν είχε «κατεβάσει» περίπου 1,7 εκατομμύρια ηλεκτρονικά αρχεία πληροφοριών, πολλά από τα οποία σχετίζονται με τις τρέχουσες αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το αμερικανικό υπουργείο έχει στείλει την έκθεση σε πολλά εξέχοντα μέλη του Κογκρέσου όπου αναφέρονται οι πιθανές επιπτώσεις της κλοπής των εγγράφων από τον Σνόουντεν.
«Αυτή η έκθεση επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους μου, ότι η πράξη προδοσίας του Σνόουντεν θέτει σε κίνδυνο τους αμερικανούς στρατιώτες» δήλωσε ο Μάικ Ρότζερς, πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου των Μυστικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

«Οι πράξεις του θα έχουν πιθανώς θανατηφόρες συνέπειες για τους στρατιώτες μας» συνέχισε ο ίδιος. «Παρά το γεγονός ότι ο Σνόουντεν και οι υποστηρικτές του λένε ότι υπερασπίζεται τις πολιτικές ελευθερίες, η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα από τα έγγραφα που έχουν κλαπεί επηρεάζουν ζωτικής σημασίας λειτουργίες του αμερικανικού στρατού. Ο Σνόουντεν έχει παράσχει πολύτιμες πληροφορίες στους αντιπάλους μας, θέτοντας σε κίνδυνο κάθε αμερικανό. Μην κάνετε το λάθος(...) ο Σνόουντεν δεν είναι πατριώτης και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την ανεπανόρθωτη ζημιά που έκανε στις ΗΠΑ και τους συμμάχους της» συμπλήρωσε ο Ρότζερς.

Το Πεντάγωνο ανέφερε ότι οι αποκαλύψεις που προήλθαν από τον Σνόουντεν έχουν ήδη βλάψει συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών που βοηθούν τους Aμερικανούς στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, των εγκλημάτων στον κυβερνοχώρο, όπως επίσης στη μάχη για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, της διακίνησης ναρκωτικών και της διάδοσης των όπλων μαζικής καταστροφής.




















zougla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com