Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

"Πλαφόν" σε διαγνωστικές εξετάσεις και παραπεμπτικά ...




Σύμφωνα με τον νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη που έχει ήδη ψηφιστεί και θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα, πλαφόν μπαίνει στις διαγνωστικές εξετάσεις και τα παραπεμπτικά που έχουν δικαίωμα να υπογράφουν οι συμβεβλημένοι με το σύστημα γιατροί.
Ειδικότερα, ο περιορισμός θα ισχύσει όπως και στα φάρμακα. Οι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν παραπεμπτικά κατά 20% λιγότερο από ότι την περσινή χρονιά καθώς το επιτρεπόμενο όριο θα καθορίζεται με βάση το 80% όσων είχαν χορηγήσει το 2013.
Τι σημαίνει αυτό για τους ασθενείς; Ότι θα μπούνε σε μια διαδικασία αναζήτησης γιατρού που δε θα έχει “κλείσει” το πλαφόν του ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο παραπεμπτικό για δωρεάν εξέταση με συμμετοχή βέβαια 15%.
Βέβαια λόγω λουκέτου που αναμένεται να μπει στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ οι ασθενείς θα πηγαίνουν για εξετάσεις στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα με τα οποία είναι συμβεβλημένος ο Οργανισμός αλλά και σε αυτά που θα συμβληθεί.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι με τη  πολιτική υγείας  των τελευταίων μηνών οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων κάνουν ...πάρτι για τις χρυσές δουλειές που ακολουθούν.
Ενδεικτική είναι η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο twitter για την περικοπή-πλαφόν 20% στα παραπεμπτικά που θα χορηγούν οι γιατροί:







defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com