Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ...





Σήμερα μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να βγει η απόφαση για τον καναλάρχη Δημήτρη Κοντομηνά. Θα προφυλακιστεί ή οχι για την υπόθεση του ΤΤ; Να θυμίσουμε ότι χθες προέκυψε διαφωνία ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα.
Πιο συγκεκριμένα ο ανακριτής Γιώργος Ανδρεάδης έκρινε ότι ο επιχειρηματίας πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5 εκατ. ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αντίθετα με την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, η οποία πρότεινε να προφυλακιστεί.
Προηγήθηκε η απολογία του επιχειρηματία, στην ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος από την περασμένη εβδομάδα. Ο κ. Κοντομηνάς κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα 100 σελίδων, στο οποίο προσπάθησε να αντικρούσει τις σε βάρος του κατηγορίες.
Tι υποστήριξε ο Κοντομηνάς 
Όπως φέρεται να υποστήριξε η εταιρεία DEMCO και το ΤΤ αποφάσισαν να συνεργαστούν στρατηγικά στον τομέα των πιστωτικών καρτών κ.λπ. και συνήψαν σχετική σύμβαση μετόχων την 24.4.2008 με τους συνήθεις όρους της συναλλακτικής πρακτικής. Η συνεργασία τους ως ισότιμων εταίρων, μέσω της Hellenic Post Credit (HPC), όπως μετονομάστηκε η εταιρεία Bestlne (θυγατρική της DEMKO ΑΕ), υπήρξε αμοιβαία επωφελής (κερδοφόρες χρήσεις, διανομή μερίσματος κ.λπ.).
Ωστόσο, το 2010, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία το ΤΤ έπαυσε να συνεργάζεται για την εξυπηρέτηση των κοινών σκοπών και ειδικότερα παρέλειψε να μεταφέρει το χαρτοφυλάκιο των καρτών της TBank, που είχε εν τω μεταξύ αποκτήσει, στην HPC παραβιάζοντας έτσι τον συμβατικό όρο περί μη ανταγωνισμού. Για τον λόγο αυτόν η εταιρεία DEMCOM AE κατήγγειλε, όπως είχε δικαίωμα, την σύμβαση την 27.4.2012 και ενεργοποίησε την συμβατική ρήτρα put option, υποχρεώνοντας το ΤΤ να αποκτήσει τις μετοχές της αντί του οριζόμενου στην σύμβαση ποσού.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με την πλευρά του επιχειρηματία το Διαιτητικό Δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγαν και τα δύο μέρη, δικαίωσε την DEMCO ΑΕ με την υπ. Αριθμόν 48/2013 απόφασή του και της επιδίκασε ποσό 32,950.467 € συν 800,000 € λόγω ποινικής ρήτρας. Η απόφαση αυτή είναι αμέσως εκτελεστή και η DEMCO έχει προτείνει από 31.10.2013 τον συμψηφισμό του εν λόγω ποσού προς ληξιπρόθεσμες δανειακές οφειλές της προς το ΤΤ ύψους 5 εκ. ευρώ περίπου.
Η απόφαση του ΤΤ για τη στρατηγική συνεργασία του με την DEMCO ΑΕ ελήφθη από τα αρμόδια όργανά του -φέρεται να υποστήριξε ο υποστήριξε ο επιχειρηματίας – με τις προβλεπόμενες εσωτερικές διαδικασίες και αφού εκτιμήθηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία τα οποία είχαν τεθεί στην διάθεσή του. Άρα δεν υπάρχει καμία απάτη ή άλλη αξιόποινη πράξη από τον Δ. Κοντομηνά ή άλλον εταιρικό παράγοντα της ΔΕΜΚΟ ΑΕ, αναφέρει η πλευρά του επιχειρηματία.
Για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος
«Όλες οι χρηματικές ροές έχουν γίνει μέσω τραπεζών με απόλυτη διαφάνεια. Τα χρηματικά ποσά των δανείων έχουν διατεθεί στο σύνολό τους για την εξυπηρέτηση των σκοπών των εταιρειών του Ομίλου και δεν υπάρχει καμία εκροή σε προσωπικό λογαριασμό ή χαρτοφυλάκιο του Δ. Κοντομηνά. Σημειωτέον ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς όλων των εταιρειών είναι σαφές και διαφανές, αποτυπώνεται δε πλήρως στις δηλώσεις πόθεν έσχες του Δ. Κοντομηνά».
Ελεύθερος με όρους ο Χαρ. Γιαγκούδης
Για την υπόθεση απολογήθηκε επίσης χθες το πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Χαράλαμπος Γιαγκούδης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε η καταβολή χρηματικής εγγύησης 10.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 45χρονος πρώην υπάλληλος ως μέλος υποεπιτροπής αξιολόγησης Επενδύσεων, εμπλέκεται σε ένα δάνειο προς τον Δημήτρη Κοντομηνά, δύο προς το ζεύγος Γριβέα και ένα προς τον Λαυρέντη Λαυρεντιαδη.
Ο κ. Γιαγκούδης αρνείται την κατηγορία που του αποδίδεται και τονίζει ότι προέβη στην αξιολόγηση των επίμαχων εταιρειών με βάση τα οικονομικά δεδομένα της εποχής και την τότε οικονομική τους εικόνα, επισημαίνοντας τις ενδείξεις και αντενδείξεις για κάθε δάνειο.
Όπως υποστηρίζει ακόμη, τα δάνεια για τα οποία εισηγήθηκε ήταν ενήμερα ως το 2012.









makeleio,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com