Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Το όνειρο της «Μεγάλης Αλβανίας» αρχίζει από το Κόσοβο .....





Ακόμη ένα βήμα προς το όνειρο της «Μεγάλης Αλβανίας» φαίνεται πως κάνει η κυβέρνηση των Τιράνων ολοκληρώνοντας στο Πρίζερν τις πρώτες συναντήσεις της με την κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου με βασική ατζέντα τα θέματα εθνικού ενδιαφέροντος όπως άλλωστε και πρακτικά ζητήματα, που θα διευκολύνουν περαιτέρω τη διμερή συνεργασία.

Για «ιστορική στιγμή» έκανε λόγο η αλβανική κυβέρνηση των σοσιαλιστών του Εντι Ράμα, ενώ η αντιπροσωπεία της επιβιβαζόταν σε λεωφορείο για το Πρίζερν του Κοσόβου. Για «νέο κεφάλαιο όχι μόνο στις διμερείς σχέσεις, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή» μίλησε ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών.
Στη κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Αλβανό ομόλογό του, Εντι Ράμα, ο Θάτσι δήλωσε πως ειδικές επιτροπές θα συνεργαστούν για να προσδιορίσουν τομείς στους οποίους μπορεί να εμβαθυνθεί η συνεργασία ώστε να αξιοποιηθούν οι τεράστιες ευκαιρίες που προσφέρει η βελτίωση των υποδομών μεταξύ Τιράνων-Πρίστινας.
Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι δύο πρωθυπουργοί υπέγραψαν σειρά συμφωνιών για τη διευκόλυνση των εμπορικών συναλλαγών, για τις μεταφορές και τις υποδομές. Ειδικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε από τον αλβανικό Τύπο συμφωνία για οικονομική ενίσχυση στις κατοικημένες, από Αλβανούς, περιοχές Πρέσεβο και Μπουγιάνοβατς, στη νότια Σερβία. Ως πρώτο στάδιο, οι δύο κυβερνήσεις αποφάσισαν να επενδύσουν στην κατασκευή νέου μαιευτηρίου στο Πρέσεβο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com