Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Ο Νταβούτογλου μιλά για "μηδενικά προβλήματα" με 30 παραβιάσεις στο Αιγαίο! ...




Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Φαίνεται ότι ο κ Νταβούτογλου μας δουλεύει! Την ώρα που τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη παραβιάζουν 30 φορές τον Εθνικό Εναέριο Χώρο στο Αιγαίο, η τουρκική Ακτοφυλακή κάνει τα δικά της στη Ζουράφα, στην Θράκη ξεσαλώνουν οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου με πάσης φύσεως προκλήσεις  κλπ. ο ίδιοςαναφέρεται - και το φέρνει ως παράδειγμα ''μηδενικών προβλημάτων'' με τους γείτονες-  σε ''δεσμούς'' Αγκυρας και Αθήνας!


Συγκεκριμένα  κατά την τελετή έναρξης της 6ης ετήσιας διάσκεψης των Τούρκων Πρέσβεων, που  ξεκίνησε στην Άγκυρα και θα διαρκέσει μέχρι 19 Ιανουαρίου. ο Τούρκος Yπ.Εξωτερικών  κ. Αχμέτ Νταβούτογλου υποστήριξε ότι η ισχυρή δημοκρατία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση μιας δραστήριας διπλωματίας,  ενώ -όπως αναφέρεται στην  ιστοσελίδα της Hurriyet Daily News-  επικαλέστηκε  το παράδειγμα των δεσμών με τη Μόσχα και την Αθήνα προς επίρρωση του ισχυρισμού ότι η πολιτική «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» παραμένει σε εφαρμογή.

Βεβαίως ως προς την αναφορά στις σχέσεις με την Ελλάδα πράγματι δεν υπάρχει, σε ορισμένους τομείς,  η ένταση που υπήρχε κατά περιόδους μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά όχι και να μιλάει ο κ Νταβούτογλου για εφαρμοζόμενη πολιτική ...''μηδενικών προβλήματων''  με τόσες προκλήσεις, μονομερείς διεκδικήσεις και αμφισβητήσεις ...  




























onalert,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com