Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Στα συρτάρια δεκάδες δικογραφίες για "άπλυτα" Υπουργών ...




Σε ερώτησή της προς τον υπουργό, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι οι δικογραφίες που αφορούν την ποινική ευθύνη των Υπουργών διαβιβάζονται στη Βουλή, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια για την άσκηση δίωξης κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Η Ζ. Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει ότι είναι ελλιπέστατη έως ανύπαρκτη η ενημέρωση για τις δεκάδες δικογραφίες, που έχουν διαβιβασθεί και οι οποίες παραμένουν στοιβαγμένες στα συρτάρια της Διεύθυνσης Νομοθετικού Έργου της Βουλής των Ελλήνων. Μάλιστα, σημειώνει ότι η ενημέρωση γίνεται με τηλεγραφικές ανακοινώσεις σε συνεδριάσεις της Ολομέλειας, κατά τις οποίες μπορεί να παρίστανται ελάχιστος αριθμός βουλετών, ακόμη και κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ποινική αξίωση της Πολιτείας, η υποχρέωση διασφάλισης του Δημοσίου Συμφέροντος και η αυτονόητη αξίωση λογοδοσίας των ασκούντων την εκτελεστική εξουσία απαιτούν να ενεργοποιηθεί η Βουλή ως προς την δικαστικής φύσεως αρμοδιότητα που της παρέχει το Σύνταγμα. "Έχει ζητήσει (ο υπουργός) επίσπευση της διαδικασίας για οποιαδήποτε από αυτές τις υποθέσεις; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για τη μη ενημέρωση βουλευτών και κομμάτων και για την δρομολόγηση τόσο σοβαρών υποθέσεων προς τη βέβαιη παραγραφή;" διερωτάται η Ζ. Κωνσταντοπούλου. Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να καταθέσει ο υπουργός Δικαιοσύνης όλα τα διαβιβαστικά προς τη Βουλή έγγραφα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τα οποία αφορούν δικογραφίες εναντίον προσώπων που διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, από το έτος 2009 μέχρι σήμερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com