Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Πολλές οι ελπίδες για συμφωνία με το Ιράν ...





Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνω,μένων Πολιτειών, Τζον Κέρι θα μετάσχει τελικά στις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ιράν και των έξι παγκόσμιων δυνάμεων που θα διεξαχθούν σήμερα στη Γενεύη της Ελβετίας.Όπως σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας αποφάσισε να παραβρεθεί στις συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης καθότι έχει σημειωθεί σαφής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
Η κ. Ψάκι δήλωσε τα εξής: «Υπό το φως της προόδου που σημειώνεται ο υπουργός Τζον Κέρι αποφάσισε να μεταβεί στη Γενεύη αύριο για να συναντηθεί με τους συναδέλφους του υπουργούς Εξωτερικών όπου θα πρέπει να επιτευχθεί μια συμφωνία».
Επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας έφτασαν στη Γενεύη την Παρασκευή το βράδυ για να ενταχθούν στο υπουργικό πλαίσιο των συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.
Οι επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής των δυο ευρωπαϊκών χωρών μετέβησαν στην Ελβετία καθώς η Τεχεράνη και οι έξι παγκόσμιες δυνάμεις βρίσκονται κοντά σε συμφωνία  για τα πυρηνικά.
«Ο Λοράντ Φαμπιούς θα μεταβεί στη Γενεύη απόψε (χθες το βράδυ) για τις συνομιλίες σχετικά μα το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης», δήλωσε γαλλική διπλωματική πηγή.
Από την πλευρά του ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ουίλαιμ Χέιγκ ανακοίνωσε στο Twitter ότι όδευε προς τη Γενεύη.





ΠΗΓΗ: Ανακοίνωση Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Reuters, ANA-MPA – Φωτογραφία State Department












http://mignatiou.com/?p=16594#ixzz2lTFLdrhy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com