Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Γιατί οι άνδρες πεθαίνουν πιο γρήγορα από τις γυναίκες;...
Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες; Για τον απλό λόγο ότι το ανοσοποιητικό  σύστημα των θηλυκών ανθρώπων γερνά πιο αργά. Ο οργανισμός των ανδρών καταπέφτει πιο γρήγορα και αυξάνεται η ευαισθησία τους σε ασθένειες, κάτι το οποίο έχει σαν συνέπεια να μειώνεται το πρόσδόκιμο ζωής τους.
Κλασική περίπτωση το έμφραγμα που οφείλεται στην γήρανση των αρτηριών και πλήττει κατά βάση τον ανδρικό πληθυσμό.
Στο ανασοποιητικό σύστημα των ανδρών και των γυναικών υπάρχουν δύο διαφορές που αφορά τα κύτταρα -Τ που προστατεύουν από λοιμώξεις και στα Β που εκλύουν αντισώματα.
Ο ρυθμός μείωσης των περισσότερων Τ- κυττάρων και Β- κυττάρων ήταν πιο γρήγορος στους άντρες, ενώ οι άντρες επίσης έδειξαν πιο γρήγορη πτώση σε 2 κυτοκίνες, που σχετίζονταν με το γήρας.
Δυο συγκεκριμένα είδη κυττάρων του ανοσοποιητικού που επιτίθενται στους εισβολείς αύξαναν σε αριθμό με την ηλικία, με υψηλότερο ρυθμό αύξησης στις γυναίκες έναντι των αντρών.
Ετσι, ο επικεφαλής της έρευνας, υποστηρίζει ότι τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο πιο αργός ρυθμός πτώσης σε αυτές τις ανοσολογικές παραμέτρους στις γυναίκες παρά στους άντρες είναι σε ευθυγράμμιση με το γεγονός ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες.

defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr