Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Εγκρίνει η Ε.Ε. φάρμακο κατά του καρκίνου του μαστού...





Την σφραγίδα τους έβαλαν τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. για να διατεθεί στην αγορά το φάρμακο Kadcyla. O φαρμακευτικός όμιλος Roche θα αναλάβει την ευρεία διάθεση του φαρμακευτικού σκευάσματος που πολεμά τον καρκίνο του μαστού

Το φάρμακο αφορά ασθενείς με HER2-θετικό καρκίνο του μαστού τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό, οι οποίοι έχουν ήδη υποβληθεί προηγουμένως σε άλλη θεραπευτική αγωγή ή υποτροπίασαν σε διάστημα έξι μηνών από την αγωγή.

Επειδή το προαναφερθέν σκεύασμα επιτρέπει τη διοχέτευση του χημειοθεραπευτικού παράγοντα απευθείας στα καρκινικά κύτταρα, έχει λιγότερες παρενέργειες από τη χημειοθεραπεία και περιορίζει τις βλαπτικές συνέπειες στους υγιείς ιστούς.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρχε καμία άλλη θεραπευτική αγωγή για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου του μαστού, ενώ οι έρευνες της Roche έδειξαν πως όσοι ασθενείς είχαν πάρει το Kadcyla επιβίωσαν σχεδόν έξι μήνες περισσότερο σε σύγκριση με τους ασθενείς που λάμβαναν την καθιερωμένη αγωγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com