Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ...Τέσσερις «κρυφοί» φόροι στον προϋπολογισμό...




Αύξηση κατά 41% στη φορολογία περιουσίας!
Ο προϋπολογισμός του 2014 μπορεί να μην κάνει αναφορές σε νέα μέτρα, ωστόσο αυτά υπάρχουν. Για την τσέπη των πολιτών θεωρούνται καινούργια, για την κυβέρνηση και την τρόικα κάποια από αυτά είναι ήδη ψηφισμένα και απλά θα εφαρμοστούν από το επόμενο έτος.
Η κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών στα φυσικά πρόσωπα θα οδηγήσει σε νέες έμμεσες περικοπές εισοδήματος, αφού πλέον δεν θα αναγνωρίζονται:
-δαπάνες ενοικίου κύριας κατοικίας
-ενοίκιο παιδιού που σπουδάζει σε άλλη πόλη
-τόκοι στεγαστικών δανείων για την απόκτηση πρώτης κατοικίας
Με το φορολογικό που ψηφίστηκε προ μηνών, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ, χάνοντας το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι πρότινος.
Στο επίκεντρο για μια ακόμα φορά μπαίνουν τα ακίνητα, με το μεγαλύτερο μέρος της φορολογίας να αφορά τους ιδιοκτήτες τους. Από το πρώτο ευρώ θα φορολογηθούν τα ενοίκια, με συντελεστή 11%. Την ίδια ώρα, ο ενιαίος φόρος ακινήτων, για τον οποίο έχουν γραφτεί πολλά τους τελευταίους μήνες, με την προσδοκία να φέρει στα κρατικά ταμεία 2,65 δισ. ευρώ. Όσοι έχουν ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.
Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό τη μεγαλύτερη αύξηση φέρουν οι φόροι στην περιουσία. Το 2013 εκτιμάται ότι θα «κλείσουν» στα 2,78 δισ. ευρώ και το 2014 στα 3,93 δισ., αύξηση δηλαδή 41,4%.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com