Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΒLOOMBERG...




Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ σε συνδυασμό με την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ και την υποβάθμιση της Ελλάδας σε αναπτυσσόμενη χώρα από την MSCI εξανεμίζει σταδιακά το κλίμα αισιοδοξίας που είχε διαμορφωθεί στην Ελλάδα, ενώ επισημαίνοντας τα προβλήματα που δημιούργησε στην κυβερνητική συμμαχία το θέμα της ΕΡΤ, εκτιμά πως εάν δεν βρεθεί σύντομα λύση τότε η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Αυτές είναι οι παρατηρήσεις της οικονομικής ιστοσελίδας Bloomberg σε άρθρο με τίτλο «Οι Έλληνες κάνουν λάθος – Τα πράγματα μπορούν να πάνε ακόμα χειρότερα».
Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος η χωρίς προειδοποίηση διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ προκάλεσε νέο κύμα κινητοποιήσεων από τους Έλληνες πολίτες, οι οποίοι ανησυχούν ότι η κατάστασή τους θα μπορούσε να επιδεινωθεί περαιτέρω.
Παράλληλα η απόσυρση της υποψηφιότητας της Gazprom από τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ προκάλεσε ανησυχία για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της κυβέρνησης, ενώ οδήγησε σε πτώση το ελληνικό Χρηματιστήριο.
Ισχυρό επίσης ήταν το χτύπημα που δέχθηκε η Ελλάδα από την MSCI, καθώς είναι η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που υποβαθμίζεται στο status των αναδυόμενων αγορών.
Ο αρθρογράφος επισημαίνει επίσης τα προβλήματα που δημιούργησε στην κυβερνητική συμμαχία το θέμα της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι εάν δεν βρεθεί σύντομα λύση τότε η χώρα θα μπορούσε να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.
Το άρθρο κάνει ωστόσο αναφορά στις δηλώσεις της κυβέρνησης, η οποία δεσμεύθηκε να δημιουργήσει μια καινούργια ραδιοτηλεόραση έως τα τέλη Αυγούστου, η οποία θα διαθέτει το ένα τρίτο των σημερινών υπαλλήλων στην ΕΡΤ.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, υπερασπίστηκε την απόφαση, επισημαίνοντας την καθυστέρηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα και δηλώνοντας ότι η ΕΡΤ αποτελούσε κορυφαίο παράδειγμα της αναποτελεσματικότητας και της διαφθοράς που πλήττει μέρος του δημόσιου τομέα.
Σύμφωνα ωστόσο με το άρθρο, η στρατηγική που επέλεξε η κυβέρνηση είναι υψηλού κινδύνου, λόγω των μεγάλων αντιδράσεων στο κλείσιμο της ΕΡΤ τόσο στο εσωτερικό της χώρας όπως και στο εξωτερικό.
topstory

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com