Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Σαμαράς: Συντεχνία συμφερόντων η ΕΡΤ - Προνόμια και σπατάλες τέλος...





Υπεραμυνόμενος την απόφασή του για το κλείσιμο της «αμαρτωλής ΕΡΤ των συντεχνιών», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι όλοι αυτοί που σήμερα φωνάζουν για την δημόσια ραδιοτηλεόραση, ήταν εκείνοι που «την έβριζαν», την χαρακτήριζαν «φασιστική» και «εργαλείο κυβερνητικής προπαγάνδας». Δεσμεύτηκε παράλληλα για την δημιουργία μιας νέας ραδιοτηλεόρασης που θα είναι αξιοκρατική και πάνω από τα κόμματα.

Σαμαράς: Συντεχνία συμφερόντων η ΕΡΤ - Προνόμια και σπατάλες τέλος
«Κάποιοι έβριζαν την ΕΡΤ ως φασιστική και ο Αλέξης Τσίπρας την έλεγεεργαλείο προπαγάνδας της μνημονιακής κυβέρνησης. Τώρα όλους αυτούς τους πήρε ο πόνος για την ΕΡΤ», είπε ο Α. Σαμαράς κατά την διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. 

«Διαμαρτύρονται όταν κλείνουμε την αμαρτωλή ΕΡΤ για να ανοίξουμε μια δημόσια ραδιοτηλεόραση με αξιοκρατία και όχι κομματική...Αυτοί που κόπτονται για την ΕΡΤ δεν ήταν αυτοί που την έσερναν από απεργία σε απεργία;(...) ποια δημόσια και ποιοτική ενημέρωση; Αυτό θέλουν να διασώσουν;» τόνισε ο πρωθυπουργός.
Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση δεν εξαπέλυσε ύβρεις κατά των εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ούτε κινήθηκε εκδικητικά εναντίον τους. Αντιθέτως, όπως είπε, υπάρχει δέσμευση για την καταβολή αποζημιώσεων και προοπτική επαναπρόσληψης για αρκετούς εκ των εργαζομένων στο νέο οργανισμό.

«Κάθε φορά που κάποιος πήγαινε κάτι να αλλάξει στην ΕΡΤ,συνασπιζόταν εναντίον του μια συντεχνία συμφερόντων…Δεν είχαμε ΕΡΤ, δεν είχαμε δημόσια τηλεόραση...Τα προνόμια και η σπατάλη τέλος…Ο λαός πρέπει να πιστέψει ότι έχεις και τα κότσια και την βούληση για να τα βάλεις με τους προνομιούχους και τις συντεχνίες».
Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για μια ΕΡΤ, σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης, «γεμάτη απίστευτα σκάνδαλα που θα τα μάθει ο λαός»όπως τόνισε. 

Διαβεβαίωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με δυναμική, ενώ αναφερόμενος στη νέα ραδιοτηλεόραση, σημείωσε: «Μπορούμε να βρούμε λύση και να αρχίσει όσο το δυνατόν νωρίτερα ο νέος οργανισμός, ακόμη και με μεταβατική περίοδο με προσωρινές μεταδόσεις...Θα είναι ένα βήμα προς τα εμπρός (δεν θα σχετίζεται) με τα αμαρτωλά σύμβολα του παρελθόντος». 
Υπογράμμισε ότι «εντολή του λαού είναι να τα αλλάξουμε όλα και αυτή την εντολή δεν τη διαπραγματευόμαστε». Μπορεί κάποτε να ίσχυε ότι «κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με τους βολεμένους» αλλά σήμερα «είναι απόλυτα ρεαλιστικό να θέλουμε να αλλάξουν όλα στην χώρα» είπε, υποσχόμενος: «θα γκρεμίσουμε τα κάστρα της αδιαφάνειας».
«Βρισκόμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Θέλουμε να αλλάξουμε τα πάντα σε μια κοινωνία που έχει βυθιστεί σε μια κρίση πρωτοφανή και απέναντι έχουμε αυτούς που δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα...Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά υπάρχουν ταμπού δεκαετιών...Κάποιοι διακηρύσσουν ότι οι δημόσιοι οργανισμοί ανήκουν σε συντεχνίες που δεν μπορούν να καταπολεμηθούν...Δημοκρατία δεν είναι ό,τι μπορεί κανείς να αρπάξει και να σφετεριστεί...Δημοκρατία δεν είναι όταν κάποιος αδιαφορεί για το δημόσιο συμφέρον...Θα προχωρήσουμε σε τολμηρές μεταρρυθμίσεις που δεν θα χαιδέψουν αυτούς που υπονόμευσαν την δημοκρατία» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Η κρίση έχει αφυπνίσει τον κόσμο και η στάση του λαού αλλάζει, ανέφερε. «Δεν διχάζουμε τους Έλληνες. Τους ενώνουμε» σημείωσε και κλείνοντας την ομιλία του, ανέφερε ότι κάποια στιγμή «τα κόμματα χάνουν τη λάμψη τους» και το μόνο που εμπνέει είναι η «πατρίδα» και «το καλό αυτού του τόπου». 
ΕΘΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com