Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

5 μυστικά για να ζήσετε περισσότερο....



Μαγική συνταγή που θα μας βοηθήσει να «πατήσουμε» τα 100, δεν υπάρχει. Ωστόσο, διάφορες επιστημονικές έρευνες αναδεικνύουν κατά καιρούς μικρά… μυστικά τα οποία, όπως διαφαίνεται, αυξάνουν το προσδόκιμο της ζωής, στα πλαίσια πάντα μιας ισορροπημένης διαβίωσης. 


Διαβάστε λοιπόν, στη συνέχεια, μερικές συμβουλές για να ζήσετε περισσότερο, οι οποίες προκύπτουν από τα πορίσματα επιστημονικών μελετών.
1. Προτιμήστε τα κόκκινα τρόφιμα
Τα κόκκινα τρόφιμα, κατά τους επιστήμονες, περιέχουν πολύτιμα ευεργετικά συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι κόκκινες πιπεριές, για παράδειγμα, έχουν περισσότερη βιταμίνη C απ” ότι τα πορτοκάλια, τα παντζάρια περιέχουν νιτρώδη άλατα που χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία, οι ντομάτες είναι πλούσιες στην πανίσχυρη αντιοξειδωτική ουσία λυκοπένη και τα κόκκινα σταφύλια είναι πλούσια στην αντικαρκινική και καρδιοπροστατευτική ρεσβερατρόλη. 
2. Υιοθετήστε τη μεσογειακή διατροφή
Πολυάριθμες επιστημονικές έρευνες έχουν καταδείξει ότι η μεσογειακή διατροφή είναι ένα από τα «κλειδιά» της μακροζωίας. Βάσει αυτής, το καθημερινό μενού πρέπει να περιλαμβάνει άφθονα λαχανικά, όσπρια, ψάρια, φρούτα και δημητριακά ολικής αλέσεως, περιορίζοντας το κόκκινο κρέας, τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες και τα γλυκά.
3. Πίνετε ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα
Ενα φλιτζάνι τσάι την ημέρα, τον… γιατρό τον κάνει πέρα, σύμφωνα με μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Οπως προκύπτει από την εν λόγω έρευνα, το τσάι συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων των ορμονών του στρες στο αίμα, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι έπειτα από ένα έμφραγμα αυξάνονται κατά 28% τα ποσοστά επιβίωσης.
4. Να γελάτε
Δεν είναι λίγες οι μελέτες που καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το γέλιο επιμηκύνει τη ζωή. Οι έρευνες καταδεικνύουν πως το γέλιο τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και όταν είναι «από καρδιάς», βελτιώνει τη ροή του αίματος σε ποσοστό μεγαλύτερο του 20%, σύμφωνα με άρθρο του lifesharing.gr.
5. Αυξήστε κατά μία τις ώρες που κοιμάστε
Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, μια περισσότερη ώρα ύπνου κάθε βράδυ μπορεί να ελαττώσει την αρτηριακή πίεση μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες, προστατεύοντας έτσι σημαντικά τον οργανισμό από έμφραγμα και εγκεφαλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com