Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Δημοσκόπηση Κάπα Research: Το 66,4% διαφωνεί με απεργία στις Πανελλαδικές Πηγή: Δημοσκόπηση Κάπα Research: Το 66,4% διαφωνεί με απεργία στις Πανελλαδικές.






Η κόντρα κυβέρνησης – καθηγητών λίγο πριν από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις δεν βρίσκει σύμφωνους τους πολίτες, οι οποίοι σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research διαφωνούν με τη στάση των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να απεργήσουν κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων σε...
ποσοστό 66,4%, ενώ μόνο το 32,5% των ερωτηθέντων απαντά «συμφωνώ ή μάλλον συμφωνώ» στην απόφαση των εκπαιδευτικών να απεργήσουν μέσα στην περίοδο των εξετάσεων.

Βέβαια όπως καταγράφεται στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ οι πολίτες δεν δείχνουν να συμφωνούν ούτε και με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των εκπαιδευτικών, αφού το 56,8% κρίνει «μάλλον αρνητικά ή αρνητικά» την πολιτική των κυβερνήσεων να απαντούν με επιστράτευση σε όσους κλάδους εργαζομένων κάνουν απεργία.

Πάντως, ποσοστό 52,3% των ερωτηθέντων «συμφωνεί ή μάλλον συμφωνεί» με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών προτού ακόμη λάβουν οριστική απόφαση για απεργία, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.Στο ερώτημα αυτό ωστόσο ένα 47,4% απαντά «μάλλον διαφωνώ και διαφωνώ».

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «Από την περίοδο που άρχισε να βαθαίνει η κρίση στην Ελλάδα, οι κυβερνήσεις απαντούν με επιστράτευση σε όσους κλάδους εργαζομένων αποφασίζουν - μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων - να κάνουν απεργία. Εσείς πώς κρίνετε την τακτική αυτή;», το 56,8% των ερωτηθέντων απαντά «μάλλον αρνητικά, αρνητικά» (43% απαντά μονολεκτικά «αρνητικά»). Ενα ποσοστό όμως 40,8% απαντά στο ίδιο ερώτημα «θετικά, μάλλον θετικά» (με ένα 21,3% στην απάντηση «θετικά»).

Επιστράτευση και διάλογος

To 51,1% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τη θέση της κυβέρνησης ότι η επιστράτευση των καθηγητών είναι πολιτικά επιβεβλημένη και ένα 42,9% τάσσεται υπέρ της άποψης των καθηγητών ότι η επιστράτευση είναι κίνηση αντισυνταγματική. Κατά την άποψη του 56,3% των ερωτηθέντων η κυβέρνηση θα έπρεπε «να καλέσει τους καθηγητές σε διάλογο, ώστε να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση», ενώ ένα 42,3% απαντά ότι η κυβέρνηση πρέπει «να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση».

Να πάρουν πίσω οι καθηγητές την απεργία

Αντίστοιχα το 72,7% των ερωτηθέντων απαντά ότι οι καθηγητές θα πρέπει «να αναστείλουν τώρα την απεργία και να βρουν άλλους τρόπους για να διεκδικήσουν αργότερα τα αιτήματά τους». Το 23,5% όμως κρίνει ότι θα πρέπει «να προχωρήσουν σε απεργία μέσα στις πανελλαδικές εξετάσεις».

Κακη η ποιότητα του σχολείου

Τέλος, το 71,5% των ερωτηθέντων κρίνει την ποιότητα του ελληνικού σχολείου «αρκετά κακή ή κακή» και το 26,8% την κρίνει «πολύ καλή ή αρκετά καλή».

ΠΗΓΗ: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com