Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Μεϊμαράκη, Καρατζαφέρη και Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο καλεί ο Άκης...



Eπιμένει δια των δικηγόρων του ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, που υπέγραψαν τις επίμαχες συμβάσεις, όπως δήλωσε ενώπιον της έδρας ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού, Νίκος Παγoρόπουλος, κατά τη διάρκεια της τέταρτης ημέρας τηςδίκης.

«Θα μείνει ένα μεγάλο σκοτεινό σημείο εάν δεν κληθούν. Θα παραβιαστεί το τεκμήριο αθωότητας του Άκη Τσοχατζόπουλου», τόνισε χαρακτηριστικά, κάτι που προκάλεσε και αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του δικαστήριου, ο οποίος του ζήτησε να συντομεύσει την αγόρευσή του.

Συγκεκριμένα, ο συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου τόνισε: «Η κυβέρνηση Σημίτη πήρε μια πολιτική απόφαση να εξασφαλίσει εξοπλιστικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας. Πριν τεθούν όλα αυτά υπόψιν του ΚΥΣΕΑ το πολεμικό ναυτικό έκανε μία μεγάλη έρευνα συλλέγοντας προτάσεις. Ο φάκελος ήρθε στο υπουργείο Άμυνας μετά από διαδικασία έξι μηνών. 

Άμεσα ο κ. Τσοχατζόπουλος τον έκανε αντίγραφο και τον έδωσε σε όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ. Μετά μίλησε με τον πρωθυπουργό, τον μόνο αρμόδιο για να συγκαλέσει το όργανο. Κάθε μέλος του ΚΥΣΕΑ και ειδικά ο πρωθυπουργός είναια πολύτως ενήμεροι για όλο το τεχνικό και το οικονομικό κομμάτι των συμβάσεων ή εν πάσει περιπτώση όφειλαν να είναι».

«Αμέσως μετά το τραγικό για την Ελλάδα βράδυ στα Ίμια ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν αυτός που ανέλαβε να θωρακίσει τη χώρα» πρόσθεσε ο δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου.

Αντίθετα, ο δικήγορους του Νίκου Ζήγρα δήλωσε πως διαφωνεί με την κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ.

Ταυτόχρονα, οι συνήγοροι του κ. Τσοχατζόπουλου ζήτησαν την κλήτευση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου για να καταθέσουν στο δικαστήριο. Οι δύο πρώτοι καλούνται από τους συνηγόρους του πρώην υπουργού με αφορμή δηλώσεις που είχαν γίνει στη Βουλή για το θέμα των υποβρυχίων ενώ η πρόταση για κλήτευση του κ. Σπηλιωτόπουλου γίνεται με αφορμή επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στη Ρωσία και είχε εγκρίνει τα οπλικά συστήματα.

Νωρίτερα, η ακροαματική διαδικασία άρχισε σήμερα με την απόρριψη όλων των ενστάσεων του πρώην υπουργού από το δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, απορρίφθηκαν όλες οι ενστάσεις του πρώην υπουργού αφού το δικαστήριο έκρινε πως για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα η άσκηση ποινικής δίωξης δεν προϋποθέτει ποινική δίωξη για το αδίκημα.

«Ο νομοθέτης ρητά θέλησε να προβλέψει τη περίπτωση της παραγραφής ως εξαίρεση στο νόμο αφού έκρινε ότι δεν είναι ορθό να μην διώκονται οι υπαίτιοι για αυτό το έγκλημα μόνο και μόνο λόγω παραγραφής», τόνισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Χρήστος Κατσιάνης.

Απορρίφθηκαν ακόμη ενστάσεις που αφορούσαν στη προδικασία αλλά και στο νομότυπο της κλήτευσης. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε ως προς την ένσταση της Βίκυς Σταμάτη να διερευνηθεί ο τραπεζικός της λογαριασμός στην Ελβετία.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Ζήγρα ζήτησε επισήμως από το δικαστήριο να επαναφέρει στην τάξη τον Αλέξη Κούγια με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη κατά άλλων συγκατηγορούμενων.

Η διαδικασία θα συνεχίστει αύριο.newspost.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com