Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Ρωσία: Συνέλαβαν έναν Αμερικανό «πράκτορα της CIA» Τον κατηγόρησαν ότι αποπειράθηκε να στρατολογήσει έναν αξιωματικό της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών στις υπηρεσίες της CIA.



Οι αρχές της Ρωσίας προσήγαγαν έναν Αμερικανό υπήκοο, τον οποίο κατηγόρησαν ότι αποπειράθηκε να στρατολογήσει έναν αξιωματικό της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών στις υπηρεσίες της CIA, όπως μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο άνδρας που προσήχθη είναι υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Μόσχα, που όμως εργάζεται για λογαριασμό της κεντρικής υπηρεσίας πληροφοριών. Η αμερικανική πρεσβεία απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα.

«Ο πράκτορας της CIA Ράιαν Κ. Φογκλ, που εργαζόταν υπό την κάλυψη της θέσης του τρίτου γραμματέα της πολιτικής διεύθυνσης της πρεσβείας, συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη», ανέφερε η FSB (η ρωσική αντικατασκοπία, διάδοχο σχήμα της KGB), σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. «Οδηγήθηκε στην αμερικανική πρεσβεία μετά τις αναγκαίες διαδικασίες», σύμφωνα με την ίδια πηγή.onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com