Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Μπροστά με μικρή διαφορά η ΝΔ. Υψηλά ποσοστά για τη Χρυσή Αυγή στην 3η θέση!!!



Με οριακή διαφορά της τάξης του 0,2% προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, (υπό την ευθύνη του καθηγητή Επ. Πανά).
Ειδικότερα, στο ερώτημα «αν αύριο.... 
είχαμε βουλευτικές εκλογές τι θα ψηφίζατε»,
ΝΔ απαντά το 21,6% των ερωτηθέντων και ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ το 21,4%.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 12,4%, το ΠΑΣΟΚ με 6,3%, το ΚΚΕ με 6,2%, η ΔΗΜΑΡ με 5,1% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,2%. Στη δημοσκόπηση μετρήθηκαν, επίσης, το κόμμα Νέα Μέρα (Χρ. Ζώης) που λαμβάνει 2,3% και Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα (Α. Λοβέρδος) που λαμβάνει 1,1%. 'Αλλο Κόμμα απάντησε το 5,5%, Λευκό το 3,7%, ενώ Αναποφάσιστοι δήλωσαν το 8,2% των ερωτηθέντων και ΔΞ/ΔΑ το 2,1%. Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (με αναγωγή και με αδιευκρίνιστη αποχή) η ΝΔ λαμβάνει 24,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ 23,8%.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 13,8%, το ΠΑΣΟΚ με 7%, το ΚΚΕ με 6,9%, η ΔΗΜΑΡ με 5,7% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,7%. Στη συνέχεια βρίσκονται η Νέα Μέρα με 2,6% και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα με 1,2%. 'Αλλο Κόμμα απάντησε το 6,1%. Η γεωγραφική κάλυψη της έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18 Απριλίου με 12 Μαΐου 2013.
Σύμφωνα με την ταυτότητα της έρευνας το μέγεθος του δείγματος είναι 6.093 άτομα. Η δημοσκόπηση προβλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό «Extra».

taxalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com