Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Δυσφορία και αμηχανία μετά την αποχώρηση Πεπόνη - Μουζακίτη!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Έντονες και πολύ σοβαρές πολιτικές διαστάσεις λαμβάνει η αποχώρηση των οικονομικών
εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, η οποία κάθε άλλο παρά αιφνίδια θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί.
Κοινό μυστικό αποτελεί τόσο σε πολιτικά γραφεία, όσο και σε άλλους δικαστικούς κύκλους ότι από τον Ιανουάριο και μετά, οι οικονομικοί εισαγγελείς μπήκαν στο στόχαστρο ισχυρών παραγόντων που επιθυμούν κουκούλωμα υποθέσεων, παύση ποινικών διώξεων αλλά και παραγραφές κατηγοριών. Εδώ και τέσσερις μήνες, οι οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης βρίσκονται μπροστά σε μια πολύ δύσκολη πραγματικότητα.

Ήδη από την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για καμαρίλες και παρασκηνιακά όργια με ενδιαφέρουσες παρουσίες. Το “Newsbomb.gr” έγραψε έγκαιρα για μυστικά δείπνα που οργανώθηκαν και είχαν σαν κύριο πιάτο τα έργα και τις ημέρες των οικονομικών εισαγγελέων. Ήδη από εκείνο το διάστημα έγινε λόγος περί επιχειρούμενης μεθόδευσης ώστε να παρακαμφθούν οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης μέσω άλλων οδών όπως λ.χ. η υπηρεσία πάταξης της διαφθοράς!

Μάλιστα υπήρξαν πρόσωπα που κατηγόρησαν τους δύο εισαγγελείς για «δικαστικό ακτιβισμό» επειδή έκαναν τη δουλειά τους με τον πιο συνεπή και παραδειγματικό τρόπο, σε αντίθεση με άλλους που θα επιθυμούσαν να κλείσουν κακήν κακώς κάποιες υποθέσεις.

Το ανυπολόγιστο έργο
Το σίγουρο είναι ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς έθεσαν τον δάκτυλον της Δικαιοσύνης επί τον τύπον των ήλων σε μείζονες υποθέσεις. Απαριθμούμε:CDS, υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» και την εμπλοκή του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ καθώς και μια σειρά από εκκρεμείς δικογραφίες που ξεπερνούν τις πεντακόσιες.
Από το 2011 που ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι δύο εισαγγελείς παρήγαγαν υποδειγματικό έργο με τεράστιες δυσκολίες και εμπόδια, τα οποία θα μπορούσε κανείς να σκεφθεί αν αναλογιστεί τις σχέσεις που είχαν με τον προϊστάμενό τους, τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Νίκο Παντελή.
Δεν είναι τυχαίο, όπως σχολιάζουν κορυφαίοι παράγοντες, ότι αμέσως μετά τη θεσμοθέτηση του Εισαγγελέα Διαφθοράς και την στελέχωση της θέσης αυτής από την κ. Ελένη Ράικου, οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης εξέφρασαν στους προϊσταμένους τους τον προβληματισμό, πως περιορίζονται έως εξαφανίζονται οι αρμοδιότητές τους και δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης των θέσεων των οικονομικών εισαγγελέων.

Τι προκαλεί εντύπωση
Εντύπωση προκαλεί επίσης ένα γεγονός. Οι οικονομικοί εισαγγελείς ήθελαν να παραλάβει τις εκκρεμείς δικογραφίες ο κ. Παντελής. Ο αρμόδιος για το οικονομικό έγκλημα και αντιεισαγγελέας που προΐστατο των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, ωστόσο, εξέφρασε την άποψη πως δεν υπήρχε νόημα να παραλάβει τις δικογραφίες εκείνος αλλά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, όπως κι έγινε.
Υψηλά ιστάμενο πολιτικό πρόσωπο σχολίαζε το απόγευμα ότι οι κύριοι Πεπόνης και Μουζακίτης άφησαν πολύ ψηλά τον πήχη με το έργο που άφησαν από τις θέσεις τους και θα ήταν ευχής έργο να υπάρξουν ισάξιοι συνεχιστές τους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com