Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Νοθευμένα «έξτρα παρθένα ελαιόλαδα» με… κεχρωσμένο τεχνητά σογιέλαιο...



 «Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο»… νοθευμένο με σογιέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο ανακάλυψε τις τελευταίες ημέρες ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στην ελληνική αγορά. Τα προϊόντα αυτά ήδη έχει ζητηθεί να ανακληθούν, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, πολλοί επιτήδειοι έχουν γεμίσει με «διατροφικές βόμβες» τα ράφια.


   Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, «διαπιστώθηκε η διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με σογιέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο. Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΠΑΡΝΩΝΑΣ», σε συσκευασία των 5 L και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις συσκευασία ΠΕΡΓΑΜΗΝΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΦΑΡΩΝ 84 – ΚΑΛΑΜΑΤΑ».
   Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω νοθευμένο – μη ασφαλές προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
   Επίσης, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος το οποίο πωλείται με την ένδειξη ελαιόλαδο έξτρα παρθένο, ενώ από την εξέτασή του προέκυψε ότι είναι νοθευμένο με ηλιέλαιο τεχνητά κεχρωσμένο. Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΕΛΙΑΓΡΟΣ», σε συσκευασία των 5 λίτρων και ημερομηνία λήξης 31-12-2015, το οποίο επιπλέον φέρει τις ενδείξεις «ΕΛΑΙΑ Π.Γ. ΕΠΕ – ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ».
   Ο ΕΦΕΤ, και σε αυτή την περίπτωση, απαίτησε την άμεση απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρωνοθευμένο και μη ασφαλές προϊόν από την εσωτερική αγορά. Οι ειδικοί του Φορέα καλούν τους καταναλωτές να μην κάνουν χρήση των προϊόντων αυτών, εφόσον τα έχουν αγοράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com