Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Οι πενηντάρηδες που μπορούν να βγουν στη σύνταξη...




Οι ευνοϊκές ρυθμίσεις για άντρες και γυναίκες
Σύνταξη με ευνοϊκούς όρους δικαιούνται 400.000 ασφαλισμένοι, που μπορούν να...
ανοίξουν την πόρτα εξόδου πριν από τη συμπλήρωση του 60ού έτους.
Μια σειρά διατάξεων επιτρέπουν στους πενηντάρηδες να επιταχύνουν τη συνταξιοδότησή τους έως και κατά 17 χρόνια, αποφεύγοντας την αύξηση του ορίου ηλικίας.

Σύμφωνα με το «Έθνος» στους μεγάλους κερδισμένους είναι όσοι ξεκίνησαν να εργάζονται πριν από το 1983 στον δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα (ειδικά Ταμεία), που συνταξιοδοτούνται με 35ετία ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Η
διάταξη αυτή δεν έχει τροποποιηθεί και επομένως οι ασφαλισμένοι δεν επηρεάστηκαν από τις πρόσφατες ανατροπές στα όρια ηλικίας.

Τυχερές είναι και οι μητέρες ανηλίκων που καλύπτονται από το Δημόσιο, τα ειδικά Ταμεία και το ΙΚΑ, εφόσον θεμελίωσαν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2012.

Ανάλογα με το έτος θεμελίωσης αλλά και τον ασφαλιστικό φορέα η πόρτα εξόδου ανοίγει από τα 50 έως και τα 60, ρύθμιση που ωστόσο δεν έχει εφαρμογή στον ΟΑΕΕ.

Τυχεροί είναι και οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμπληρώνουν 25ετία τη διετία 2011-2012. Για τους συγκεκριμένους ασφαλισμένους προβλέπονται μειωμένα όρια συνταξιοδότησης, με την ηλικία εξόδου να εξαρτάται και από το εάν υπάρχουν ανήλικα τέκνα.
Σημειώνεται πως όσοι καλύπτονται από τουλάχιστον δύο Ταμεία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ειδικά όταν ο χρόνος της διαδοχικής ασφάλισης είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Το τμηματικό ποσό στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι μειωμένο από 6% έως 30% σε σχέση με το όριο που αποδίδει πλήρη σύνταξη ο συμμετέχων φορέας και είναι αδιάφορη η ηλικία συνταξιοδότησης από τον απονέμοντα φορέα.

Τέλος πρέπει να επισημανθεί πως στις περιπτώσεις που έχει ήδη θεμελιωθεί συνταξιοδοτικό δικαίωμα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2010, δεν είναι δυνατή η εξαγορά πλασματικών ετών των νόμων 3863/2010 και 3996/2011 καθώς και του νόμου 3865/2010. Αντιθέτως όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 με διατάξεις της νομοθεσίας που έχουν τροποποιηθεί έχουν περισσότερες επιλογές όσον αφορά στα πλασματικά έτη (π.χ. σπουδές, στρατός, παιδιά).
aerasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com