Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Η σφοδρή κόντρα Βενιζέλου- Παπανδρέου προκαλεί δέος και ρίγη στο Μαξίμου.



Σε άλλες εποχές,  ο βαθύς διχασμός στην ηγετική πυραμίδα του ΠΑΣΟΚ και ο ορατός, πλέον, κίνδυνος «αφανισμού» του κόμματος, θα προκαλούσε στεναγμούς χαράς στη Νέα Δημοκρατία.
Τώρα που η απόσταση από την αντίπερα όχθη έχει εκμηδενιστεί και τα δύο κόμματα είναι στην ίδια βάρκα, η ανοικτή, σφοδρή κόντρα Βενιζέλου- Παπανδρέου προκαλεί δέος και ρίγη ανησυχίας στα γαλάζια στελέχη, που φοβούνται ότι ενδεχόμενη επιδείνωση της εσωτερικής κατάστασης του «πράσινου» κυβερνητικού εταίρου μπορεί να δυσχεράνει έως και να ανατρέψει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. 


Παρ ότι αναγνωρίζουν ότι για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ είναι μονόδρομος να γίνει σημαιοφόρος της εσωτερικής κάθαρσης στο κόμμα του, και ότι ενδεχομένως μπορεί αυτή η πορεία να αποβεί ωφέλιμη για τον κ. Βενιζέλο,  προβληματίζονται για την ένταση της δημόσιας αντιπαράθεσης με τον προκάτοχό του και τις πιθανές εκλογικές συνέπειες αυτού του διχασμού. 

«Διακινδυνεύει να χάσει το brand name του ΠΑΣΟΚ. Και τότε οι συνέπειες μπορεί να είναι μοιραίες για το κόμμα του» σημειώνουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας αναφερόμενα στον κ. Βενιζέλο και εκφράζουν ανοικτούς φόβους για πιθανή χιονοστιβάδα εξελίξεων στο κόμμα, η οποία θα μπορούσε να συμπαρασύρει πολλά στο διάβα της…Όπως εξηγούν, αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση έχει πετύχει το πρώτο κρίσιμο στοίχημα της εξόδου της χώρας από την «εντατική» και χρειάζεται εξαιρετική οργάνωση, πειθαρχία, αποφασιστικότητα αλλά και γερές «άμυνες» προκειμένου να κάνει τα επόμενα, αναγκαία βήματα για τη σωτηρία της χώρας. 

«Αν οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ λειτουργήσουν ως επιταχυντής ευρύτερων εξελίξεων, τότε η στρατηγική της κυβέρνησης θα πρέπει να επανασχεδιαστεί», λένε, προσθέτοντας ότι ο χρόνος είναι κρίσιμος παράγοντος στον όλον σχεδιασμό. και ότι κύριο μέλημα όσων μοιράζονται την ευθύνη για τη  διάσωση της ελληνικής οικονομίας, είναι να μην ανακοπεί η πορεία που έχει ξεκινήσει.  

Μετά την πρωτοφανή δημόσια σύγκρουση Βενιζέλου-Παπανδρέου, στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθούν με προσοχή και τις κινήσεις άλλων περιφερειακών «παικτών», όπως ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, η στρατηγική του οποίου επίσης είναι δυνατόν να επηρεαστεί από τις εξελίξεις.

 Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, πάντως, έχει δώσει ρητή εντολή στα στελέχη του να μην εμπλακούν καθ οιονδήποτε τρόπο στις εσωτερικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και να επικεντρωθούν στους τομείς ευθύνης τους. 
 Νίκος Τριαντάφυλλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com