Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ενισχύεται η πυρηνική αποτροπή του Ισραήλ..........



Ανησυχία εγείρει η παράδοση του πέμπτου υποβρυχίου κλάσης Dolphin στο Ναυτικό του Ισραήλ ενόψει έντασης στην περιοχή της Μέσης Ανατολής αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.


Όπως επισημαίνουν αμυντικοί αναλυτές, το ισραηλινό υποβρύχιο INS Rahav που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία της HDW στη Γερμανία, είναι ικανό να μεταφέρει και να εκτοξεύσει αθέατο, πυραύλους cruise με πυρηνικές κεφαλές.
Ο προσδιορισμός ως πλατφόρμες μεταφοράς πυρηνικών όπλων, υπογραμμίζει τον προσανατολισμό της κλάσης Dolphin, ως καθαρά επιθετικό με ειδικά όπλα για την επίτευξη πρώτου πλήγματος - παρά για την διενέργεια ναυτικών αμυντικών επιχειρήσεων.
Η απουσία ναυτικής απειλής για το Ισραήλ, στην περιοχή της Μεσογείου, ενισχύει την άποψη ότι τα υποβρύχια αυτά αποτελούν -παρά τις δηλώσεις περί του αντιθέτου -επιθετικά όπλα, προσφέροντας πυρηνική αποτροπή στο Ισραήλ,  μαζί με την ικανότητα χρήσης πυρηνικών όπλων από πυραυλικά συστήματα και μαχητικά της ισραηλινής Αεροπορίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com