Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2015

''H EΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ 37 ΔΙΣ ΕΥΡΩ'''...


Σίγουρος ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο διάσωσης εμφανίζεται με άρθρο του στους Financial Times ο Peter Spiegel «ανεξάρτητα ...
από το τι θα συμβεί στις συναντήσεις των Βρυξελλών». Επικαλείται, μάλιστα, αξιωματούχους της Ευρωζώνης οι οποίοι λένε ότι τόσο ο Γιάννης Βαρουφάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν αναγνωρίσει την ανάγκη αυτή σε κατ' ιδίαν συναντήσεις τους.


Σύμφωνα με τον ίδιο η ελληνική κυβέρνηση δεν πείθει πλέον τους ιδιώτες πιστωτές ότι να χρηματοδοτήσουν τις ανάγκες της.

Παράλληλα υπολογίζει το ύψος του πακέτου θα μπορούσε να φτάσει και τα 37,8 δισ. ευρώ «αν υιοθετηθούν πλήρως τα σχέδια του Βαρουφάκη» επικαλούμενος ως βάση την τελευταία έκθεση αξιολόγησης.

Αυτό βέβαια κατά τον Spiegel είναι το καλύτερο σενάριο καθώς περιλαμβάνει έσοδα από φόρους και ισχυρή οικονομική ανάπτυξη όπως έγινε πρόβλεψη στην τελευταία αξιολόγηση «στοιχεία για τα οποία σήμερα γνωρίζουμε ότι βρίσκονται μακριά από τις προβλέψεις».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο ο λόγος που το σχέδιο Βαρουφάκη θα τύχει άγριας υποδοχής είναι ακριβώς αυτό το ποσό. Έτσι εκτιμά ότι στο τέλος των συζητήσεων το ποσό θα είναι σημαντικά μικρότερο. «Για το πόσο θα δοθεί μάχη» προσθέτει.

Ένα τελευταίο πρόβλημα μπορεί να αποδεχθεί η πιθανή έξοδος του ΔΝΤ από το χρηματοδοτικό σχήμα, συμπληρώνει ο Spiegel, εξέλιξη που μπορεί να προκαλέσει την αύξηση του ποσού που θα πρέπει να δοθεί από την ευρωζώνη στα 53,8 δισ. ευρώ και έτσι εξηγείται κατά την άποψή του το αίτημα των Γερμανών να παραμείνει το ΔΝΤ στο παιχνίδι.


http://fimotro.blogspot.gr/2015/02/h-e-37.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr