Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Τα πισώπλατα μαχαιρώματα... γυρίζουν μπούμερανγκ !...


Είναι αλήθεια ότι κάθε ήττα φέρνει γκρίνια. Ειδικά σε εκείνους που καταλαβαίνουν καλά το μέγεθος της ήττας και τις επιπτώσεις. Γιατί υπάρχουν και άλλοι που ζουν σε ένα... παράλληλο σύμπαν και κάνουν ερμηνείες ενός εκλογικού αποτελέσματος λες και είναι μεθυσμένοι.
Στη Νέα Δημοκρατία ασφαλώς και δεν είναι στα καλύτερά τους. Η ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει και γκρίνιες και αναταραχή και μια αγωνία για το τι θα γίνει. Όμως, σε ένα πράγμα τους βγάζουμε το καπέλο. Δεν διαλύθηκαν όπως το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι σκόρπια διαδήλωση και έχουν το ηθικό πλεονέκτημα να λένε ότι έσωσαν τη χώρα από αυτό που υπάρχει κίνδυνος να δούμε τη Δευτέρα. Μεγάλο μερίδιο στο ότι η ΝΔ κρατιέται στο πάνω ράφι του πολιτικού συστήματος ανήκει και στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.
Εκείνο, πάντως, που δεν έλειψε ποτέ στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας ήταν το... φαγητό. Τα μυστικά δείπνα δηλαδή σε κοσμικά εστιατόρια, σε χασαποταβέρνες, σε μοδάτα στέκια ή σε πολυχώρους τέχνης και πολιτισμού. Το κόμμα έχει πάντα μια προδιάθεση να τρώει τις σάρκες του και να δίνει λαβές στον αντίπαλο για χλευασμό. Ακόμη και σε κρίσιμες περιόδους για το κόμμα και για την Ελλάδα, ορισμένοι στη ΝΔ πάντα επέλεγαν να τροφοδοτήσουν τα media με σενάρια και πολύ δολοπλοκία.
Κάπως έτσι έγινε και με τη χθεσινή μάζωξη στο Γκάζι κορυφαίων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας μετά από πρόσκληση της Μαριέττας Γιαννάκου. Πήγαν εκεί λοιπόν, σύμφωνα με την Καθημερινή (και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι εκεί διέρρευσε η είδηση) η Ντόρα που δε λείπει ποτέ από δείπνα και δη μυστικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Νίκος Δένδιας, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Πήγαν επίσης οι υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, οι κ. Ευάγγελος Αντώναρος, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Προκόπης Παυλόπουλος. Πρόσκληση πήρε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και νυν δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.
Δεν είναι κακό να τρώνε οι άνθρωποι αρκεί να μην «τρώνε» τις σάρκες της παράταξης και να «μεγαλώνουν» με αυτά τα κομμάτια που τραβάνε από εδώ κι από εκεί. Δεν είναι κακό να συζητάνε αρκεί να ξέρουν τι συζητάνε, να έχουν κάνει αυτοκριτική, να έχουν βάλει κάτω τις ευθύνες τους για την ήττα και κυρίως: Να μην παίζουν παιχνίδια πίσω από την πλάτη της ηγεσίας του κόμματος. Αν δεν την θέλουν ας έχουν το θάρρος ή το θράσος να την αμφισβητήσουν ανοικτά.
Από εκεί και πέρα επί της ουσίας, αν είχαν ως...μενού τον Σαμαρά (όπως χαιρέκακα γράφουν ορισμένα ντιλίβερι μπόις) ας μας το πουν κι ας το κάνουν για να δούμε πόσα απίδια έχει ο σάκος. Επειδή ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να είναι πικραμένος αλλά έχει μνήμη... ελέφαντα, ας θυμίσουμε σε όσους είναι «ξεχασιάρηδες» ποιοι είναι αυτοί που πήγαν στο δείπνο.
Το τραπέζι, λοιπόν, είχε οικοδέσποινα την Μ. Γιαννάκου.
Ξέρετε, εκείνη την πρώην Υπουργό Παιδείας που στείλανε στις Βρυξέλλες, μπας και ξεχάσει ο κόσμος το αντεθνικό γράψιμο της ιστορίας και μετά έσταζε χολή κατά του Σαμαρά επειδή την έβγαλε από το ευρωψηφοδέλτιο.
Η Ντόρα από την άλλη είναι μια κατηγορία μόνη της. Το παιδί του Μητσοτάκη που κληρονόμησε τα ύπουλα παιχνίδια, σιγά μην έλειπε. Απλά να θυμίσουμε ότι δεν θα ήταν πουθενά σήμερα αν δεν την έπαιρνε πίσω ο Σαμαράς.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης. Ποιος τον έκανε πρωτοκλασσάτο υπουργό; Ποιος τον έκανε συνομιλητή υψηλού επιπέδου με όλους; Ποιος του έδωσε την ευκαιρία να βγει από τη σκιά του πατέρα του και της αδερφής του; Ο Σαμαράς.
Ο Νίκος Δένδιας από πότε έγινε πρώτος «μάγκας» της πολιτικής; Ομοίως και η Ολγα Κεφαλογιάννη που είχε υψηλότατη προβολή στον τουρισμό. Ο Κ. Χατζηδάκης είχε το δεύτερο τη τάξει υπουργείο και πνίγηκε στο γάλα. Αλλά και όλοι οι άλλοι, πολλαπλώς ευεργετηθέντες. Όπως όμως όλοι γνωρίζουμε... ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.
Και όλα αυτά τη στιγμή που ο Σαμαράς βρίσκεται στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί η χώρα όρθια. Άξιοι!




















 http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com