Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Γερμανία: Τεχνικά αδύνατη μια συμφωνία στο έκτακτο Eurogroup ...


Ως «τεχνικά αδύνατο» περιέγραψε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ το ενδεχόμενο να εξευρεθεί λύση για το ελληνικό πρόγραμμα στο σημερινό Eurogroup και επισήμανε ότι αν και ο χρόνος πιέζει, δεν είναι ανάγκη να υπάρξει κατάληξη σήμερα.
Τόνισε δε ότι όποιες αλλαγές γίνουν στις συμφωνίες θα πρέπει να έχουν την συναίνεση των κρατών-μελών και αυτό για την Γερμανία συνεπάγεται συγκατάθεση της Βουλής, ενώ «ανεξαρτήτως του πώς θα ονομάζεται μια μελλοντική συμφωνία», θα πρέπει να τηρηθεί η αρχή «παροχές έναντι αντιπαροχών» και αυτές οι αντιπαροχές θα πρέπει να υπόκεινται σε έλεγχο.
«Οι νέες ετικέτες δεν θα καταργούν τις υφιστάμενες αρχές της συνεργασίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε και επανέλαβε ότι ισχύει επίσης η αρχή της ελεύθερης βούλησης: «Κανείς δεν πρόκειται να επιβάλει ένα πρόγραμμα βοήθειας», ανέφερε.
Το ζητούμενο πάντως κατά την σημερινή συνεδρίαση, πρόσθεσε ο κ. Γιέγκερ, είναι να ενημερωθούν οι εταίροι από τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με τα συγκεκριμένα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης. Ο ίδιος επισήμανε ακόμη ότι «θα ήταν το πιο συνετό, για το πρόγραμμα – γέφυρα που ζητά η Αθήνα να βασιστεί στους μέχρι τώρα υπάρχοντες μηχανισμούς».















http://www.makeleio.gr/?p=274771

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com