Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Παραπομπή Καρατζαφέρη στον Εισαγγελέα Εφετών για τις OFF-SHORE ...



Θα ζητηθεί επίσης από το Ελεγκτικό Συνέδριο να εξετάσει από πού προήλθαν τα δυο εμβάσματα ύψους 1,65 εκατομμυρίων ευρώ των οποίων η προέλευση δεν δικαιολογείται.
Ομόφωνη απόφαση για παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στον Εισαγγελέα Εφετών έλαβε το βράδυ της Τετάρτης η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες» και παράνομη συμμετοχή σε off-shore εταιρεία.Παράλληλα, η Επιτροπή θα ζητήσει από το Ελεγκτικό Συνέδριο να εξετάσει από πού προήλθαν τα δυο εμβάσματα ύψους 1,65 εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε ο κ. Καρατζαφέρης και των οποίων η προέλευση δεν δικαιολογείται. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η βουλευτής ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μέλος της επιτροπής, έκανε λόγο και για τρίτη οff- shore που βρέθηκε και στην οποία φέρεται να έχει συμμετοχή ο κ. Καρατζαφέρης.
Σύμφωνα με τα ευρήματα των ορκωτών λογιστών, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε την πρώτη off-shore εταιρεία, την «Catelina Ltd», μόλις δυο φορές σε «πόθεν έσχες» που υπέβαλε κατά τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, το 1994 ως νεοεκλεγείς βουλευτής, και το 1996.
Στη συνέχεια,σύμφωνα με το skai.gr, η εν λόγω εταιρεία φαίνεται πως «εξαφανίζεται», γεγονός που γεννά ερωτηματικά, καθώς το ζήτημα δεν εντοπίστηκε κατά τους σχετικούς ελέγχους της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής όλα τα προηγούμενα χρόνια που μεσολάβησαν, αλλά ούτε από τον αναδρομικό έλεγχο των ορκωτών ελεγκτών, που ανέλαβαν να «ξεσκονίσουν» τα «πόθεν έσχες» όλων όσοι διετέλεσαν πρωθυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, αναπληρωτές και υφυπουργοί από το 1974 μέχρι το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com