Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Βουλγαρικό κόμμα ζητά να κοπούν από την κρατική τηλεόραση οι ειδήσεις στην τουρκική γλώσσα ...




Το βουλγαρικό “Πατριωτικό Μέτωπο” κάλεσε την κυβέρνηση της Βουλγαρίας να αποσύρει από την βουλγαρική εθνική τηλεόραση, ένα 10λεπτο ειδησεογραφικό πρόγραμμα στην τουρκική γλώσσα.
Η αντίδραση δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη από το ακροδεξιό κόμμα, που ζητά επίμονα να σταματήσει από την κρατική BTN το δελτίο ειδήσεων στην τουρκική γλώσσα, που μεταδίδεται καθημερινά στις 16:10, ισχυριζόμενο ότι είναι προσβολή για τους Βουλγάρους, οι οποίοι δεν είναι τουρκικής καταγωγής.
Η επικεφαλής του ‘Πατριωτικού Μετώπου’, Βαλέρι Σιμεόνοφ, δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ότι « μόνο η βουλγαρική γλώσσα μπορεί να μεταδοθεί από την τηλεόραση, το Σύνταγμα ορίζει τη βουλγαρική, ως επίσημη γλώσσα στη χώρα».
Υποστήριξε-σύμφωνα με την μετάφραση του echedoros-a.gr-ότι όσοι δεν ομιλούν τουρκικά , ενοχλούνται από το δελτίο, που απειλεί να διαιρέσει το έθνος και έχει ως αποτέλεσμα μερικοί άνθρωποι να αναπτύσσουν αρνητική στάση απέναντι των τουρκόφωνων πολιτών.
«Ζητούμε την άρση της εκπομπής για να εξαλειφθεί το πρόβλημα και αναζητούμε υποστήριξη και από άλλα κόμματα στην πρότασή μας», είπε, προσθέτοντας ότι το κόμμα του απαιτεί την απομάκρυνση του δελτίου σε αντάλλαγμα την υποστήριξη στην κυβέρνηση συνασπισμού.
Ωστόσο, του τουρκικό κόμμα στη Βουλγαρία, των Δικαιωμάτων και των Ελευθεριών, με προτροπή του οποίου καθιερώθηκε το δελτίο ειδήσεων στη χώρας πριν από 14 χρόνια και απευθύνεται σε άτομα τουρκικής καταγωγής, ανακοίνωσε ότι το δελτίο ειδήσεων στην τουρκική γλώσσα είναι απαραίτητο δικαίωμα των Τούρκων της Βουλγαρίας.



















http://www.makeleio.gr/?p=212749

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com