Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

«Greek Success Story» - Το πιο σύντομο ανέκδοτο του κυρίου Σαμαρά! Άρθρο του ευρωβουλευτή Ελ. Συναδινού ...


Άρθρο του Ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής, Στρατηγού Ελευθέριου Συναδινού στην εφημερίδα "Εμπρός"
Ηταν πρωί της 23 Απριλίου του 2010, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου ανακοίνωσε την είσοδο της Ελλάδας σε καθεστώς μνημονίου. Στην προσπάθεια του να το προβάλλει ως ασπίδα σωτηρίας της ελληνικής πραγματικότητας, δεν μπόρεσε να πείσει τον Ελληνικό λαό. Αποτέλεσμα, ένα χρόνο αργότερα καταφέρνει να δημιουργήσει κινήματα αγανακτισμένων που διαδήλωναν και απεργούσαν καθημερινώς, βυθίζοντας τη χώρα σε πλήρη σύγχυση.
Αντί να αναβαθμίσει τη χώρα όπως είχε υποσχεθεί (καθώς «λεφτά υπήρχαν»), αύξησε τα ποσοστά ανεργίας από 11,9 % σε 16,4 % μέσα σε 1 χρόνο δημιουργώντας ένα αρνητικό κλίμα στις σχέσεις Ελλάδας και υπολοίπων χωρών. Οι υποβαθμίσεις της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από παγκόσμιους οίκους αξιολόγησης (Moody’s , Standard & Poor's, Dagong) ακολουθούν η μία μετά την άλλη, με αποτέλεσμα η χώρα να πάψει να είναι ανταγωνιστική και να χάσει την αξιοπιστία της. Με αφορμή την παραίτηση του ΓΑΠ, ακολουθεί μια σύντομη κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 αναλαμβάνει πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς, σε συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ο οποίος υπόσχεται έξοδο από το μνημόνιο, αύξηση της απασχόλησης και άλλα τέτοια.
Από τις 23 Απριλίου 2010 έως και σήμερα, η χώρα έχει δεχθεί αλλεπάλληλα χτυπήματα από την Τρόικα. Η μνημονιακή πολιτική που ακολουθείται περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μειώσεις μισθών, συντάξεων και εφάπαξ, κατάργηση 150.000 θέσεων εργασίας από το δημόσιο τομέα έως το 2015, κατάργηση επιδομάτων και δώρων, αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά κατά 10%, αύξηση του ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης και πολλά άλλα μέτρα που έχουν ως αποτέλεσμα πάνω από ένας στους τρεις Έλληνες (35,7%) να ζει κοντά στο όριο της φτώχειας εν έτη 2014.
Οι δανειστές έχουν παραδεχθεί το λάθος του προγράμματος αλλά απ’ ό,τι φαίνεται ο Πρωθυπουργός βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Ο Αντώνης Σαμαράς τον τελευταίο μήνα ανακοινώνει στα ΜΜΕ ότι έρχεται το τέλος του 2ου Μνημονίου. Αλλά αποκρύπτει αν θα ακολουθήσει επόμενο. Η επαναλαμβανόμενη αφήγηση περί τέλους της κρίσης και η σύγκριση ανόμοιων καταστάσεων, γίνεται μόνο και μόνο για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η σκληρή μνημονιακή πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζει πιστά ο κ. Σαμαράς και η συγκυβέρνηση του. Η εμμονή του στο μνημόνιο έχει δημιουργήσει αρνητικό κλίμα προς το πρόσωπό του, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, βρήκε ευκαιρία να πλανέψει τον ελληνικό λαό με τις υποσχέσεις του για ανάκαμψη της χώρας. Στόχος του βέβαια είναι να ανέλθει στον πρωθυπουργικό θώκο, αυτοανακηρυσσόμενος νέος «σωτήρας».
Ο Γκίκας Χαρδούβελης (υπουργός Οικονομικών) φαίνεται να διαψεύδει τις φήμες περί εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο, προαναγγέλλοντας ένα νέο εθνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για την μετά Μνημόνιο εποχή. Κατέστησε σαφές ότι «το να βγούμε από το Μνημόνιο δεν σημαίνει ότι δεν συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις», δήλωση την οποία δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος ούτε ο λαός. Το νέο μνημόνιο έρχεται. Με δηλώσεις του στο Reuters, έκανε λόγο για πρόγραμμα με 15 βασικές μεταρρυθμίσεις, αλλά με την παρουσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Θέλουμε το ΔΝΤ να έχει ανάμειξη για να είναι σίγουρες οι αγορές», είπε χαρακτηριστικά.
Αυτό όμως που δεν αναφέρει ο Γκίκας Χαρδούβελης είναι ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό. Να εξηγήσω απλά. Ποιος ο λόγος να ματώσει ο Ελληνικός λαός 5 χρόνια για να επιστρέψουμε και πάλι σε συνθήκες 2009; Θεωρούν το χρέος της χώρας «βιώσιμο» από τη στιγμή που έχει φτάσει τα 314,8 δισ. ευρώ, που ισοδυναμεί με το 174,1% του ΑΕΠ της χώρας μας; Αυτή τη στιγμή μας έχουν αιχμαλωτίσει για τις επόμενες 3 και πλέον δεκαετίες. Θεωρητικά κάθε Έλληνας, χρωστάει 29.181 ευρώ.
Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από σωτήρες και φωστήρες. Η χώρα έχει ανάγκη από μία Εθνικιστική πατριωτική κυβέρνηση, από κυβερνώντες που θα σκέφτονται και θα πράττουν με γνώμονα το Εθνικό συμφέρον και μόνο.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΥΝΑΔΙΝΟΣ
Αντιστράτηγος ε.α
Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com