Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

«Στοπ» από τις τράπεζες στους πλειστηριασμούς ....


Φρένο βάζουν οι ίδιες οι τράπεζες στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών, προαναγγέλλοντας ότι δεν πρόκειται να άρουν το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας το 2015 ανεξάρτητα από την κατάληξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα για το θέμα αυτό.
Οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών δηλώνουν ότι το τραπεζικό σύστημα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς ακινήτων πρώτης κατοικίας το 2015 αφού κάτι τέτοιο δεν θα έλυνε το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, θα προκαλούσε νέα βουτιά στις τιμές στην κτηματαγορά ενώ η συγκέντρωση και διαχείριση χιλιάδων μικρών ακινήτων θα ήταν ασύμφορη λόγω υψηλού κόστους για τις τράπεζες, όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα».
«Εδικά για την πρώτη κατοικία δεν έχει νόημα η άρση των πλειστηριασμών», δήλωσε χθες στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση των στόχων και των δεσμεύσεων της Eurobank για το 2015 ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου.
«Είτε αρθούν είτε δεν αρθούν οι πλειστηριασμοί, δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική μας στο θέμα της πρώτης κατοικίας. Το κόστος διαχείρισης είναι πολύ μεγάλο για μια τράπεζα όταν έχει βρεθεί να έχει στην κατοχή της τόσα πολλά ακίνητα», ανέφερε ο επικεφαλής της Λιανικής Τραπεζικής της Eurobank, Θεόδωρος Καλαντώνης, σχετικά με την πολιτική που θα ακολουθήσουν οι τράπεζες σε κάθε περίπτωση όποια κι αν είναι η κατάληξη των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα.
Ως γνωστόν, η άρση των πλειστηριασμών ακινήτων αποτελεί ένα από τα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, με την τελευταία να πιέζει για την άρση του καθεστώτος προστασίας που υπάρχει σήμερα για την πρώτη κατοικία.
 

defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr