Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Μειώνουν τα πρόστιμα για τους παρασκευαστές νοθευμένων ποτών !!!




Μείωση των προστίμων σε όσους παρασκευάζουν ή εμπορεύονται νοθευμένα ποτά φέρνει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο για το νέο τρόπο αδειοδότησης επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μειώνεται το ύψος των προβλεπόμενων προστίμων σχετικά με παραβάσεις «στην παραγωγή, εμπορία, κλπ αιθυλικής αλκοόλης και αλκοολούχων προιόντων από 500 ευρώ σε 300 ευρώ, από 1500 ευρώ σε 1.000 ευρώ και από 3.000 ευρώ σε 2.000».
Το υπουργείο δικαιολογεί την ρύθμιση, σημειώνοντας στην αιτιολογική έκθεση πως κρίνεται αναγκαία «δεδομένης της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και της δομής της ελληνικής ποτοποιίας και αποσταγματοποιίας που -κατά μέγα μέρος- αποτελείται από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και ως εκ τούτου αδυνατούν να καταβάλουν τα επιβαλλόμενα διοικητικά πρόστιμα, τα οποία σωρεύονται ως ανείσπρακτες οφειλές».
Στην ίδια ρύθμιση παρέχεται και στα αποσταγματοποιεία που συλλειτουργούν με οινοποιεία και διαθέτουν εμφιαλωτήριο οίνων, η δυνατότητα της εμφιάλωσης των παραγομένων από αυτά αποσταγμάτων.













































































































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com