Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Δημοσκόπηση VPRC: Μπροστά με 2,5 μονάδες ο ΣΥΡΙΖΑ - Στο 11% η Χρυσή Αυγή - Στο 7,5% το Ποτάμι ...





Η δημοσκόπηση της VPRC έγινε στις 1 και 2 Απριλίου σε δείγμα 1.000 ατόμων. Σημειώνεται ότι στην δημοσκόπηση δεν αποτυπώνεται η αντίδραση των ψηφοφόρων για την υπόθεση Μπαλτάκου.

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές τα ποσοστά είναι τα εξής:

ΝΔ: 25%
ΣΥΡΙΖΑ: 27,5%
ΕΛΙΑ: 5%
ΑΝΕΛ: 6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 11%
ΔΗΜΑΡ: 2,5%
ΚΚΕ: 7%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 7,5%
ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ: 8,5%




Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές με αστάθμιστα δεδομένα τα ποσοστά είναι διαφορετικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει την διαφορά του με τη ΝΔ στις 3,2 μονάδες. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ποσοστό 17,2%, η ΝΔ 14%, οι αναποφάσιστοι έχουν 14,7%, ενώ το Ποτάμι είναι στο 6,9% η Χρυσή Αυγή στο 6,7% εκείνοι που δεν θα ψηφίσουν είναι στο 5,2% το ΚΚΕ στο 4,8%, στο 3,8% οι ΑΝΕΛ, η Ελιά στο 2,7% και η ΔΗΜΑΡ στο 1,5%.



Ενα συντριπτικά μεγάλο ποσοστό έχει ως κριτήριο ψήφου για τις ευρωεκλογές τα εσωτερικά θέματα της χώρας. Αυτό το ποσοστό φτάνει στο 69%. 



Όσο για το ενδιαφέρον των πολιτών για τις ευρωκλογές αυτό δεν είναι και πολύ φανατικό. Το 41% δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται, το 24% ότι ενδιαφέρεται αρκετά, το 17% ότι ενδιαφέρεται πολύ και το ίδιο ποσοστό ότι ενδιαφέρεται λίγο.



Στο ερώτημα αν θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές ένα ποσοστό 60% είναι βέβαιο ότι θα συμμετάσχει ενώ η αποχή είναι στα ποσοστά που συνήθως αγγίζουν το 14%.


Οι πολίτες δείχνουν να φοβούνται για το μέλλον όσον αφορά την ΕΕ παρά να είναι πηγή ελπίδας σε ποσοστό 52% ενώ δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τον τρόπο λειτουργίας της.









newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com