Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για την Άμυνα - Ναι στην θητεία και αξιοπρεπή διαβίωση για τους στρατιωτικούς ...



Την πρότασή του για την Άμυνα παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας Γιάννης Ταφύλλης απόστρατος αξιωματικός της ΠΑ και ο καθηγητής γεωπολιτικής Κωνσταντίνος Γρίβας ανέλαβαν -μετά από τον χαιρετισμό του Θοδωρή Δρίτσα- να αναλύσουν την πρόταση η οποία προβλέπει:

*Άμεση προτεραιτότητα η διασφάλιση αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των στελεχών των ΕΔ. Διατήρηση σε υψηλό επίπεδο αποτελεσματικότητας και ετοιμότητας κρίσιμων ικανοτήτων του στρατεύματος με αυστηρή ιεράρχηση προτεραιοτήτων.
*Άμυνα με επίκεντρο τον άνθρωπο. Που σημαίνει αξιοκρατία,επαγγελματισμός,αναγνώριση βασικών δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών των στελεχών στα πρότυπα προηγμένων στρατιωτικά ευρωπαϊκών χωρών.
*Θητεία με επιχειρησιακό προσανατολισμό .
*Ανάπτυξη ελληνικής στρατηγικής αποτροπής
*Δημιουργία νέων ανεξάρτητων αρχών όπως “ο Συνήγορος του Στρατιωτικού” και ο “Γενικός Επιθεωρητής Οικονομικων της Άμυνας”.
*Νέα δομή δυνάμεων από μηδενική βάση. Ένοπλες Δυνάμεις μικρότερες,ευέλικτες και πιο οικονομικές.
*Προμήθειες: Νέα στρατηγική επανασχεδιαμός των ΑΩ που εκκρεμούν. Εστίαση σε προγράμματα διακρατικών συνεργασιών ,οργανωτική και λειτουργική ανασυγκρότηση.
*Αμυντική βιομηχανία: Ενιαίος φορέας Αμυντικής Βιομηχανίας υπό δημόσιο έλεγχο.
*Κοινωνικός ρόλος: Αναβάθμιση και διεύρυνση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ΕΔ στην κοινωνία όχι μόνο στις φυσικές καταστροφές και στις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης αλλά και στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα.
























onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com