Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝ. ΖΙΑΖΙΑΣ:"Καρφιά" κατά Κωσταράκου, "βολές κατά ριπάς" κατά της κυβέρνησης για τις περικοπές




“Βολές κατά ριπάς” από τον πρώην Α/ΓΕΣ αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Ζιαζιά ο οποίος με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια έστειλε μήνυμα στο ΥΠΕΘΑ που αυτές τις ημέρες ζει τον “πυρετό των κρίσεων”. 

Ο κ. Ζιαζιάς εξέφρασε την “εκτίμηση και την αγάπη” του στον συμμαθητή του και φίλο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκο, αλλά δεν του “χαρίστηκε”. 

Υπεμθύμισε τα μηνύματα στο twitter με τα οποία διαβεβαίωνε ότι πολιτική και στρατιωτική ηγεσία “συνεχίζουν τις προσπάθειες” και χαρακτήριζε “εικασίες και διαδόσεις όσα ακούγονταν για τις περικοπές”. “Τρεις μήνες μετά όλοι είδαμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών”, είπε ο κ.Ζιαζιάς. “Τα στελέχη και οι απόστρατοι φτωχοποιήθηκαν”.

Ο στρατηγός αναφέρθηκε και στην διαπραγμάτευση που γινόταν μεταξύ ΥΠΕΘΑ και υπουργείου Οικονομικών επισημαίνοντας ότι ήταν μέγα λάθος η εκπροσώπηση των στρατιωτικών από τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου.

Αναφέρθηκε στα όσα είπε ο πρωθυπουργός περί περικοπών στην ελίτ για να “μην γίνουν απολύσεις χαμηλόβαθμων”, διαψεύδοντας ότι υπήρξε ποτέ τέτοιο θέμα και υπενθυμίζοντας ότι “ελίτ στο στράτευμα δεν υπάρχει”.

Είπε καθαρά ότι θα περίμενε από τον Α/ΓΕΕΘΑ “να έβγαινε μπροστά για το προσωπικό” ,λέγοντας ότι “ο Αρχηγός πρέπει να είναι έτοιμος να κάνει θυσία για το προσωπικό..Το προσωπικό θέλει τον Αρχηγό στα δύσκολα”.

“Η καρέκλα και η εξουσία είναι γλυκειά”, είπε “γένους θηλυκού και γι΄ αυτό αν τις αγκαλιάζουμε υπάρχει κίνδυνος. Ειδικά αν αγκαλιάζουμε και την πολιτική”.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη νύχτα της παραίτησής του ο κ.Ζιαζιάς είπε ότι πιστεύει πως ο Α/ΓΕΕΘΑ “θα έπρεπε να είναι δίπλα μας στο γραφείο όταν ζήταγαν κρίσεις αντιστρατήγων. Παρέμεινε στο γραφείο του και δεν κρατώ κακία γι΄ αυτό”.

Τι είπε για τον Καράμπελα

Ο κ.Ζιαζιάς παρά το γεγονός ότι είχε συγκρουστεί με τον συνάδελφό του Παναγιώτη Καράμπελα και εξαιτίας αυτής της σύγκρουσης παραιτήθηκε , μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον πρώην ΥΦΕΘΑ που ο Κάντας επιχείρησε να εμπλέξει στις υποθέσεις μίζας. “Είναι από τους πιο έντιμους αξιωματικούς”, είπε ο κ.Ζιαζιάς για τον Καραμπελα,

Επεσήμανε ότι θα περίμενε η ηγεσία να έβγαινε και να στήριζε τους στρατιωτικούς έναντι όλης αυτής της φημολογίας και των διαδόσεων. “Ακόμη περιμένω”, είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com