Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Επιθέσεις κατά Τύπου με κοινό σημείο το Λιμενικό - Τι συμβαίνει;



Τι συμβαίνει με την Δικαιοσύνη ,τον Τύπο και το Λιμενικό; Τα τελευταία 24ωρα αψυχολόγητες κινήσεις δείχνουν ότι υπάρχει μια τάση που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί ως προσπάθεια να μπει “φίμωτρο” σ΄ ότι ενοχλεί.

Αρχή έγινε με την συνάδελφο Πόπη Χριστοδουλίδου η οποία βρέθηκε επί 5ωρο στη ΓΑΔΑ για να της ζητηθεί -ευγενικά είναι η αλήθεια- να “κατεβάσει” θέμα που είχε αναρτήσει σχετικά με το Λιμενικό Σώμα! Το θέμα δεν κατέβηκε η δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερη και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία “διευκρινίζεται ότι έχει παραγγελθεί η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για πλημμελήματα, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ώστε ουδεμία ποινική δίωξη έχει ασκηθεί».

Λίγο μετά έγινε γνωστό σήμερα πως η ανακρίτρια της Κω, Σταμολέκα, ζήτησε με έγγραφο από το Mega να σταματήσει το τρέιλερ και να μη μεταδοθεί η εκπομπή  ''Πρωταγωνιστές'' του Σταύρου Θεοδωράκη, με θέμα την τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι. Η ανακρίτρια αναφέρει πως η εκπομπή θα δημιουργήσει πρόβλημα στις ανακρίσεις.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων ανέφερε τα εξής:« Η πρωτοδίκης πάει ένα βήμα παραπάνω, απαγορεύοντας μας γενικά να ασχοληθούμε με την υπόθεση. Αυτή την υπόθεση, την ξεκινήσαμε πριν από 10 μέρες όταν μάθαμε αυτό που έγινε στο Φαρμακονήσι. Έχω μιλήσει με τους ανθρώπους όπου ζήσανε αυτή την τραγωδία και με ανθρώπους του λιμενικού. Πήραμε άδεια για να κάνουμε αυτή την εκπομπή από λιμενικές και στρατιωτικές αρχές. Κάναμε την ερευνά μας και μιλήσαμε με τους ανθρώπους που εντοπίσανε το ναυάγιο, τον δύτη που βούτηξε και είδε το ναυάγιο και τα σώματα των μεταναστών. Δεν σκεφτήκαμε ποτέ ότι κάνεις μπορεί να μπει εμπόδιο. Βέβαια, κάποιοι μάρτυρες μας είπαν πως η κ. πρωτοδίκης τους συνέστησε να μην μιλήσουν στους δημοσιογράφους.» 

Κοινό σημείο των δύο υποθέσεων το Λιμενικό. Απαγορεύεται να γράφουμε και να λέμε για το Λιμενικό; Και ποιος και γιατί το αποφασίζει αυτό; Και τέλος πάντων ποιοι είναι αυτοί που ενοχλούνται τόσο και προσπαθούν να μας πείσουν ξαφνικά ότι το Λιμενικό είναι η δική μας απόρρητη …ομάδα Seals. Καλά κάνουν την δουλειά τους οι άνθρωποι αλλά μην χάνουμε το μέτρο .

Καλό είναι να σοβαρευθούν οι “εμπνευστές” της νέας προσπάθειας να “ελεγχθούν” οι δημοσιογράφοι . Η περίοδος που διανύουμε είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε απόλυτη ήττα όχι τους δημοσιογράφους αλλά τους “κυνηγούς” τους.

Η ΕΣΗΕΑ πάντως καλό θα είναι να είναι σε επιφυλακή…

























onalert,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com