Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Εκκαθάριση εν λειτουργία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά "για να πάρουμε τα υποβρύχια" ...




Την λύση της εκκαθάρισης εν λειτουργία επιλέγει η κυβέρνηση,σύμφωνα τουλάχιστον με όσα υποστήριξε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος στην συνεδριαση της Επιτροπής Εξοπλισμών. Αυτή η λύση θεωρείται ενδεδειγμένη και από τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Αντώνη Οικονόμου, ο οποίος και έχει χειριστεί διεξοδικά το ζήτημα των Ναυπηγείων.

Η άλλη λύση ήταν να υπάρξει δικαστικός αγώνας κατά του ιδιοκτήτη Ισκαντάρ Σάφα, λύση που όμως θα είναι χρονοβόρα,όπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές.

Ήδη υπάρχει η πρώτη αντίδραση από την ΔΑΚΕ Ναυπηγείων Σκαραμαγκά η οποία σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει:


"Τις τελευταίες ημέρες, ζούμε ένα θέατρο του παραλόγου, με μισόλογα, υποσχέσεις, διαρροές και ανακοινώσεις.

Τα γεγονότα έχουν ως εξής, εχθές 13-02-2014 ο ΥΕΘΑ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου σε διάφορους τομείς του ενδιαφέροντος τους, σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση στο ΥΠΕΘΑ.

Όσον αφορά τα ΕΝΑΕ, ο Υπουργός ανακοίνωσε στα μέλη της Επιτροπής, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό στην λύση της εκκαθάρισης εν λειτουργία για τα ΕΝΑΕ. Ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι δεν προκρίνεται τελικά η λύση της καταγγελίας της σύμβασης, γιατί θα δημιουργούσε πολύπλοκα προβλήματα για εργαζομένους και Υ/Β. Κλείνοντας ο Υπουργός ανέφερε ότι προϋπόθεση όλων αυτών είναι η οριστική ρήξη με την πλευρά του ιδιοκτήτη κ. Σάφα. 

Όταν ρωτήθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον Υπουργό, αν προτείνουν κάποια εναλλακτική λύση, δεν απάντησαν και επιφυλαχθήκαν να δουν το κείμενο των προτάσεων και να απαντήσουν ύστερα. Εδώ και 22 μήνες ψάχνουν και στο ΣΥΡΙΖΑ να βρουν ολοκληρωμένη πρόταση για τα ΕΝΑΕ.

Εμείς σαν εργαζόμενοι καταδικάζουμε απερίφραστα και την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση για την καθυστέρηση που επιδεικνύουν στο να προτείνουν μια λύση που θα διασφαλίζει:
• τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων
• την ποιοτική και έγκαιρη ολοκλήρωση της κατασκευής των Υ/Β
• την αναπτυξιακή πνοή στην πιο βαριά βιομηχανία της χώρας

Έπρεπε εδώ και μήνες να έχει συμφωνηθεί από κυβέρνηση και αντιπολίτευση μια λύση που θα δίνει τέλος στο μαρτύριο 1.100 οικογενειών. Πρέπει να σταματήσει τώρα η κοροϊδία και εμπαιγμός των απλήρωτων εργαζομένων. Ελπίζουμε πως έστω και τώρα ο ΥΕΘΑ θα καλέσει επίσημα το Δ.Σ της Τρίαινας για να ανακοινώσει τις προθέσεις του. Το Δ.Σ του σωματείου θα πρέπει να είναι έτοιμο να συζητήσει σοβαρά και υπεύθυνα μια λύση μακριά από κομματικά και συνδικαλιστικά παιχνίδια. 


                                                            ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ"

































onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com